Ραγδαίες εξελίξεις και λόγια που μετατράπηκαν αμέσως σε πράξεις. Η χθεσινή ημέρα έγινε σημείο αναφοράς στο μεγάλο λιμάνι. Οι ώρες που άλλαξαν την «εποχή» στον Ολυμπιακό. Το χρονικό σημείο της επανεκκίνησης. Ηδη Σεμπά και Οτζίτζα-Οφόε δεν μένουν πια εδώ. Εγιναν οι πρώτοι στο κύμα αποχωρήσεων που φούσκωσε. Μια διαδικασία που θα συνεχιστεί σταδιακά ώς το τέλος της σεζόν και που μπορεί σε καθημερινή πλέον βάση να φέρνει και νεότερα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το μεσημέρι στον Ρέντη έδειξε το… μέλλον. Πριν βραδιάσει προφανώς στο αγωνιστικό τμήμα το κατάλαβαν. Αλλωστε η χθεσινή ημέρα δεν τελείωσε με την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα των Ερυθρολεύκων στο αθλητικό κέντρο και με την ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές. Περιελάμβανε διαδοχικές συναντήσεις και αποφάσεις. Τα πρώτα στέρεα βήματα για τη δημιουργία μιας καινούργιας ομάδας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές τη διαδρομή των δύο που από χθες είναι παρελθόν. Από την υπάρχουσα ομάδα δεν θα μείνουν ώς το τέλος της σεζόν ούτε οι μισοί, κοιτάζοντας σε όλο το εύρος του ρόστερ. Μάλιστα κατά μια πληροφορία στη σημερινή προπόνηση θα ανέβουν με τους επαγγελματίες για να μείνουν τέσσερις μικροί από την Κ20 και δύο ακόμη μικρότεροι από την Κ17. Ποιοι είναι αυτοί που μένουν; Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη πληροφορία.

Εκείνοι που έχουν κερδίσει αυτό το δικαίωμα με την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο. Πρόσωπα που καταλαβαίνει ο καθένας ότι φέτος έδωσαν περισσότερα από όσα αρχικά υπολογιζόταν. Και βέβαια εκείνοι που δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες, που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Οι νεότεροι του ρόστερ (Ανδρούτσος, Νικολάου, Βέργος) ή για παράδειγμα ο Ιγκόρ Σίλβα, που αν και μεταγραφή δεν έχει καν φορέσει ακόμη την ερυθρόλευκη φανέλα. Ανησυχούν όσοι πρέπει να… ανησυχούν. Και πολύ καλά κάνουν.

Μάρτινς για τον πάγκο

Προπονητής; Παραμένει στη θέση του ο Οσκαρ Γκαρσία ώς το τέλος της σεζόν. Για τα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που υπολείπονται μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Ξαναλέμε όμως ότι οι αλλαγές στο μεγάλο λιμάνι θα είναι ριζικές και δεν θα σταματήσουν μόνο στους ποδοσφαιριστές. Ερχονται εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Ερχονται αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Ολα όσα πρέπει να γίνουν δηλαδή, προκειμένου ο Ολυμπιακός να ξαναμπεί στις ράγες της επιτυχίας.

Οι Ερυθρόλευκοι φέρεται να εξετάζουν τον Πορτογάλο Πέδρο Μάρτινς για την επόμενη ημέρα στον πάγκο τους. Ο 47χρονος είναι σταθερά στη λίστα τους εδώ και έναν χρόνο. Από αυτόν φαίνεται πως θα ξεκινήσουν την αναζήτηση για τον τεχνικό που θα αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας του νέου Ολυμπιακού. Εννοείται πως είναι και άλλα ονόματα στην «ατζέντα». Η αίσθηση που υπάρχει όμως είναι συγκεκριμένη.