Την απόφαση της κυβέρνησης να ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας πως αυτό έγινε με αρκετή καθυστέρηση, τρεις μήνες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Ύστερα από τρεις μήνες μυστικών διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται, παρότι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ αρνούνται να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, η κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να “ενημερώσει” τα κόμματα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως αναμένει να ενημερωθεί στο επίπεδο που όρισε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει αρχικά τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, καθώς ο ίδιος και βουλευτές του διατυπώνουν τελείως διαφορετικές απόψεις από αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

«Θα προτείναμε, ωστόσο, στους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά να ξεκινήσουν την “ενημέρωση” από τον κ. Καμμένο, μήπως καταλάβουν, επιτέλους, ότι είναι τραγέλαφος, μια κυβέρνηση σκορποχώρι, να αναζητά συνενόχους στην αντιπολίτευση για την διαφαινόμενη διπλωματική αποτυχίας της» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.