Χαστούκι από τη FIFA στη βρετανική διαιτησία! Για πρώτη φορά από το 1938, δηλαδή εδώ και 80 χρόνια, η Μεγάλη Βρετανία δεν θα εκπροσωπηθεί σε τελική φάση παγκοσμίου κυπέλλου από δικό της διαιτητή! Η FIFA επέλεξε 36 ρέφερι για το τουρνουά, που ξεκινά στις 14 Ιουνίου, ωστόσο, μεταξύ αυτών δεν υπάρχει κανείς από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν ο μόνος Βρετανός στη μακρά λίστα των διαιτητών που είχε να επιλέξει η παγκόσμια συνομοσπονδία, ωστόσο, από τη στιγμή που αποχώρησε από την θέση του στην Premier League έχασε και αυτή για τα γήπεδα της Ρωσίας και η ΦΙΦΑ απέρριψε το αίτημα της αγγλικής ομοσπονδία για αντικαταστάτη του.Επίσης δεν υπάρχουν διαιτητές από τη Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των 63 βοηθών που επιλέχθηκαν, ενώ το VAR (video assistant referee) θα χειρίζονται διαιτητές που θα επιλεχθούν μέσα από το τουρνουά.

Ο Άγγλος Χάουαρντ Γουέμπ ήταν ο εκπρόσωπος του Νησιού στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, του 2010 (Νότιος Αφρική) και 2014 (Βραζιλία). Ο έμπειρος διαιτητής ήταν ο «άρχοντας» του τελικού του 2010, όταν η Ισπανία είχε επικρατήσει της Ολλανδίας.