H AEK όπως και οι υπόλοιπες ομάδες μπαίνουν ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, στρέφοντας την προσοχή τους στις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Ωστόσο αυτό το κομμάτι, το αμιγώς αγωνιστικό δηλαδή, δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει στην ατζέντα της Ενωσης. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν μια σειρά από εκκρεμότητες όσον αφορά το τωρινό ρόστερ, οι οποίες θα πρέπει να διευθετηθούν ενόψει της νέας σεζόν. Και αυτές δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια τελειώνουν το καλοκαίρι.

Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν τέσσερις συν μία περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που για διαφορετικούς λόγους δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα της νέας σεζόν. Και η παραμονή τους ή όχι στην Ενωση της επόμενης χρονιάς θα κριθεί το καλοκαίρι που έρχεται.

Ο πρώτος Κιτρινόμαυρος που εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία είναι ο Ανταμ Τζανετόπουλος. Ο νεαρός στόπερ δεν δέχθηκε τον Ιανουάριο να παραχωρηθεί δανεικός, επιλέγοντας να παραμείνει στην ΑΕΚ και να διεκδικήσει τις ευκαιρίες του. Οι οποίες ωστόσο δεν ήρθαν.

Ο Τζανετόπουλος δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να μπει στην αγωνιστική εξίσωση του Μανόλο Χιμένεθ και το καλοκαίρι η περίπτωσή του θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων. Προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν θα πάρει την ευκαιρία που αναζητεί από τον προπονητή του, αποτελώντας μια επιπλέον λύση για τα μετόπισθεν, ή θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός.

Η επιστροφή

Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη Λαμία, κάνοντας τη διαφορά για το σύνολο του Μπάμπη Τεννέ στη φετινή του πορεία στη Σούπερ Λίγκα. Ο 24χρονος ακραίος ανήκει στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι θα επιστρέψει στα Σπάτα, προκειμένου να παλέψει για μια θέση στο ρόστερ προσπαθώντας να πείσει τον Χιμένεθ για τις ικανότητές του. Κάτι που πάντως, αν δεν επιτευχθεί, είναι πιθανό να οδηγήσει τον Βασιλαντωνόπουλο οριστικά εκτός ΑΕΚ, καθώς απομένει άλλος ένας χρόνος στο συμβόλαιό του, οπότε θα μοιάζει ανούσια η λύση του εκ νέου δανεισμού.

Τα ερωτηματικά

Γιώργος Γιαννούτσος και Χρήστος Γιούσης είναι δύο παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και που ο Μανόλο Χιμένεθ προώθησε στην πρώτη ομάδα. Αμφότεροι έχουν πάρει κάποιες σποραδικές ευκαιρίες φέτος, κυρίως σε ματς Κυπέλλου. Με τον Χιμένεθ να δείχνει πως «ψάχνεται» ακόμα για την αξιοποίησή τους. Κάτι που δημιουργεί ένα ερωτηματικό σχετικά με την παρουσία τους και στην ομάδα της σεζόν 2018-2019, κυρίως με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορέσουν να βρουν τα αγωνιστικά λεπτά που χρειάζονται για να εξελιχθούν.

Το ξεχωριστό κεφάλαιο

Ο τελευταίος «μικρός» του ρόστερ της ΑΕΚ δεν είναι άλλος από τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο νεαρός χαφ έχει κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με τους συμπαίκτες του που αναφέραμε παραπάνω και η θέση του στην ομάδα δεν είναι επισφαλής. Ωστόσο, το έντονο ενδιαφέρον της Στουτγάρδης για την απόκτησή του ενδεχομένως φέρει εξελίξεις και γύρω από το μέλλον του 20χρονου χαφ. Τον οποίο η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική να πουλήσει με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.