Το γκολ του Γκαμπριέλ Ζέσους έδωσε στη Βραζιλία τη νίκη –έστω και σε φιλικό –που τόσο επιθυμούσε επί της Γερμανίας. Η ομάδα του Τίτε επικράτησε 1-0 στο Βερολίνο, ωστόσο το «φάντασμα» του 7-1 σε εκείνον τον ημιτελικό δεν μπορεί να πάψει να εμφανίζεται στους εφιάλτες των Βραζιλιάνων. Για τη Γερμανία, η χτεσινή ήταν απλά μια γρατζουνιά. Μπορεί να πληγώθηκε το γόητρό της καθώς έσπασε το αήττητο σερί που «μετρούσε» 22 παιχνίδια. Η τελευταία ήττα της Γερμανίας ήταν το 2016 από τη Γαλλία, στον ημιτελικό του Euro. Ισοπαλία 1-1 στο Γουέμπλεϊ για Αγγλία και Ιταλία. Ο Λίνγκαρντ έπιασε στον ύπνο την ιταλική άμυνα όταν εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και ο Τζέιμι Βάρντι νίκησε τον Ντοναρούμα (26′). Ο φορ της Λέστερ είχε να σκοράρει με τη φανέλα της Εθνικής από τις 26/3/2017 (κόντρα στη Λιθουανία). Ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ συνέχισε τις δοκιμές, χρησιμοποιώντας τον Μπούτλαντ κάτω από τα δοκάρια και δίνοντας στον αμυντικό της Μπέρνλι Τζέιμς Ταρκόφσκι την ευκαιρία για την πρώτη συμμετοχή με τα Λιοντάρια. Ο 25χρονος αμυντικός υπέπεσε στο πέναλτι με το οποίο ο Ινσίνιε ισοφάρισε (87′). Η Αγγλία δέχτηκε γκολ ύστερα από 624 λεπτά!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν ο πρωταγωνιστής της Γαλλίας στη νίκη επί της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη (3-1). Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, σε ηλικία 19 χρονών και 95 ημερών έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης της Εθνικής Γαλλίας που σκόραρε σε εκτός έδρας παιχνίδι από το 1933, όταν ο Ρενέ Ζεράρ είχε πετύχει γκολ επί γερμανικού εδάφους. Ο Εμπαπέ σημείωσε δύο γκολ και έγινε επίσης ο νεότερος παίκτης της Εθνικής που το κατάφερε τη μεταπολεμική περίοδο. Επίσης, κόντρα στην γκρίνια του Ζοζέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πολ Πογκμπά έκανε επίσης σπουδαίο παιχνίδι, με γκολ και ασίστ. Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε κέφια στο φιλικό του Βελγίου με τη Σαουδική Αραβία στις Βρυξέλλες (4-0). Ο φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο γκολ και πρόσφερε άλλο ένα στον Ντε Μπρόινε, ο οποίος μοίρασε άλλες δύο ασίστ. Αλλο ένα γκολ για το Βέλγιο πέτυχε ο Μπατσουαγί.

Σε άλλα φιλικά: Ελβετία – Παναμάς 6-0, Ιράν – Αλγερία 2-1, Ουγγαρία – Σκωτία 0-1, Δανία – Χιλή 0-0, Ρουμανία – Σουηδία 1-0, Πολωνία – Νότια Κορέα 3-2, Νιγηρία – Σερβία 0-2.