Μόνο ως φιάσκο και απίστευτης προχειρότητας στάση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των Ελλήνων φυλακισμένων στρατιωτικών με τους Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο.

Η μεγάλη τουρκική εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε άμεσα άρθρο που έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς». Σ’ αυτό περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Κώστα Κατσίκη αλλά και η αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

«Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από την Βάρνα έστειλε το μήνυμα για ανταλλαγή. Εάν οι ηγέτες των δύο χωρών παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη στις χώρες τους, κατά την άποψη του μπορεί να διευθετηθεί το θέμα» αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι ο βουλευτής είπε πως είναι δική του άποψη και δεν δεσμεύει το κόμμα του.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναμεταδίδει και τις νεότερες δηλώσεις Κατσίκη, στις οποίες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κάνει λόγο για «υποθετικό σενάριο».

Και άλλα τουρκικά ΜΜΕ έβγαλαν με την ένδειξη έκτακτο τις δηλώσεις του βουλευτή. Όπως η Yeniakit η οποία έχει τίτλο: Στριμώχθηκαν και ζητούν ανταλλαγή!»