Ενώπιον της Επιτροπής Ακροάσεων της Βουλής, βρέθηκε την Τετάρτη ο Ευστάθιος Μαρίνος ο οποίος προτείνεται για το τιμόνι του ΕΦΚΑ. Η ΝΔ που δήλωσε «όχι» στον διορισμό του Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, κάλεσε τον προτεινόμενο από την κυβέρνηση να μην επιμείνει στον διορισμό του, καταγγέλλοντας ότι συνεταίρος του σε ΕΠΕ «έπαιρνε» δουλειές με απευθείας αναθέσεις από την ΗΔΙΚΑ, την ίδια ώρα που ο ίδιος ο Ε. Μαρίνος είχε θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ. Η ΝΔ έθεσε, όχι μόνο ζήτημα ηθικής τάξεως για τον κ. Μαρίνο, αλλά έκρινε ελλιπές και το βιογραφικό του. Ο ίδιος ο Ευστάθιος Μαρίνος είπε ότι έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του στην ΕΠΕ ενόψει του διορισμού του στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ και ότι από τη θέση συμβούλου στην ΗΔΙΚΑ δεν έπαιρνε εκείνος αποφάσεις για τις αναθέσεις.

Υπέρ του διορισμού του Ε. Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ δήλωσαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τρεις εξ΄αυτών όμως, οι κ.κ. Γιώργος Βαρεμένος, Μάκης Μπαλαούρας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, είπαν «ναι με ερωτηματικά», ως προς τις διευκρινίσεις που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Κατά του διορισμού του κ. Μαρίνου τάχθηκε η ΝΔ και η ΧΑ. Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» με το σκεπτικό ότι δεν θέτει θέμα για το πρόσωπο αλλά για την αντιασφαλιστική πολιτική που καλείται να εφαρμόσει. «Παρών» δήλωσε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η Επιτροπή συνεδριάζει πάντως ξανά αύριο, δεδομένου ότι από τη σημερινή διαδικασία απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψαν να θέσουν στον παριστάμενο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, το ζήτημα των καθυστερήσεων για την απονομή των συντάξεων και να επισημάνουν ότι δεν έχει διευκρινισθεί πλήρως ο λόγος απομάκρυνσης του Θανάση Μπακαλέξη από τη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ, που «έκανε πολύ καλά τη δουλειά του».