Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης αφαίρεσης τριών βαθμών που είχε επιβληθεί στην ομάδα του Πειραιά για τα όσα είχαν γίνει μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης αποφάσισε να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τον Ολυμπιακό και θα πρέπει να σταθεί κάποιος στην απόφαση της ίδιας Επιτροπής για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Σκουτέρης απέρριψε την έφεση των Πειραιωτών και διατήρησε την ποινή του -3 για τους Ερυθρόλευκους, αλλά για τον Δικέφαλο του Βορρά τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το είδαμε κι αυτό σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης την εποχή της «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολοι θυμούνται τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία από ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που είχε πετάξει οπαδός του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι δεν άρχισε και πρωτόδικα επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών αλλά και τιμωρία της έδρας. Μια απόφαση με βάση τα όσα προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας.

Ομως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε γνωστή την απόφασή της να μην αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ μεταμεσονύκτιες ώρες και όταν, ύστερα από αρκετές μέρες, έγινε γνωστό το σκεπτικό, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις. Οι «ερμηνείες» από πλευράς της Επιτροπής στην υπόθεση του ΠΑΟΚ οδήγησαν σε μια απόφαση – έκτρωμα ενώ τώρα, στην υπόθεση του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Σκουτέρης απέρριψε την έφεση των Ερυθρολεύκων θεωρώντας πως ορθώς είχε επιβληθεί πρωτόδικα η αφαίρεση βαθμών. Κι όλα αυτά ενώ όλοι θυμούνται πως το παιχνίδι Ολυμπιακού – ΑΕΚ τελείωσε χωρίς κανένα πρόβλημα, με τις δύο ομάδες και τον διαιτητή να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Κι όμως η απόφαση της Επιτροπής ήταν να απορρίψει την έφεση του Ολυμπιακού ενώ για τον Δικέφαλο του Βορρά, που υπήρχε αποδεδειγμένα τραυματισμός του Οσκαρ Γκαρσία, ο ίδιος δικαστής αποφάσισε να μην υπάρξει αφαίρεση βαθμών. Επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε με κόσμο την ΑΕΚ στην Τούμπα κι εδώ προκύπτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών η ομάδα που το παιχνίδι της τελείωσε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν τιμωρήθηκε η ομάδα που κρίθηκε υπαίτια για τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα. Πρωτοφανή πράγματα κι εδώ πλέον δεν υπάρχει κανένα σκεπτικό. Εδώ χάνεται η λογική.