Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ έφτασαν στα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη τα έγγραφα που έστειλε η ΕΠΟ προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον του πρωταθλήματος και να άρει την απόφασή του για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Βασιλειάδης ναι μεν είχε λάβει γνώση για όσα αποφάσισε η Λίγκα, όμως η επίσημη ενημέρωση έπρεπε να προερχόταν από την Ομοσπονδία. Στο έγγραφο τονιζόταν ότι «ο συνεταιρισμός έλαβε υπόψη και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται στα δεσμευτικά έγγραφα του υφυπουργού και θα υποβάλει εντός της ποδοσφαιρικής οικογένειας συγκεκριμένες προτάσεις – τροποποιήσεις των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων». Παράλληλα, η ΕΠΟ έστειλε και πρόταση για σύσταση επιτροπής με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση στα πειθαρχικά όργανα, στις όλες διαδικασίες και κανονισμούς.

«Είμαι ικανοποιημένος. Κατ’ αρχήν είναι ευχάριστο που υπάρχει αυτή η συναίνεση των ομάδων και το ζητούμενο είναι πλέον να κάνουμε τις δομές για ένα νέο πρωτάθλημα στο μέλλον. Να έχουμε χαμηλούς τόνους, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω πολλές φορές. Αλλά χρειάζεται σοβαρότητα από όλους. Και όχι κοκορομαχίες», τόνισε ο Βασιλειάδης στα «ΝΕΑ», που επικοινώνησαν αργά χθες το βράδυ μαζί του. Και συμπλήρωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που όντως παλεύει για να επέλθει ηρεμία στον χώρο: «Μάλλον το πρωτάθλημα ξαναρχίζει».

Τι έκανε χθες το βράδυ ο Βασιλειάδης μόλις πήρε στα χέρια του την επιστολή της ΕΠΟ; Αρχισε έναν κύκλο επαφών με στελέχη της UEFA και της FIFA που πάντα είναι σε επικοινωνία μαζί του, ενημέρωσε άπαντες για τις δεσμεύσεις των ομάδων και τις εξελίξεις, ενώ το πρωί επρόκειτο να συζητήσει και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Γραμμένο. Θεωρείται ξεκάθαρο πως με τα δεδομένα αυτά, το πρωτάθλημα αρχίζει το Σαββατοκύριακο που έρχεται και το μείζον σχετίζεται με την ύπαρξη χαμηλών τόνων και όχι εκρηκτικών δηλώσεων που, όπως ελέχθη αρμοδίως, «δεν γίνονται πάντα για ποδοσφαιρικούς λόγους».

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε και το ακόλουθο: εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες εξελίξεις. Η επιτροπή που έχει εγκαταστήσει στη χώρα μας η FIFA και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο διά του κ. Χούμπελ εικάζεται ότι θα βγάλει το πόρισμά της για τις συνθήκες του εγχώριου ποδοσφαίρου! Είναι μια έκθεση που βγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αρμόδιοι την αναμένουν γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχει τη σημασία της και ίσως ένα θέμα αφορά στο πώς θα διαχειριστούν τις καταστάσεις οι παράγοντες. Ας μην το προσπεράσουμε αυτό, γιατί σε τέτοιες ώρες τα πάντα μετρούν, ακόμη και αν έχουμε υπόψιν μας ότι ο Βασιλειάδης ανάβει το πράσινο φως. FIFA και UEFA, ωστόσο, τι θα πουν;