Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαιρέτισε την απόφαση άλλων χωρών να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην κατασκόπου στη Βρετανία, υπογραμμίζοντας ότι στέλνει ένα σθεναρό μήνυμα στη Μόσχα ότι δεν μπορεί να περιφρονεί το διεθνές δίκαιο.

«Χαιρετίζουμε τις σημερινές ενέργειες των συμμάχων μας, που επιδεικνύουν με σαφήνεια ότι ο καθ’ ένας εξ ημών στέκεται στο πλευρό του άλλου στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να αψηφά το διεθνές δίκαιο» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Τερέζα Μέι.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε με ικανοποίηση ότι η απόφαση χωρών της Δύσης περί απέλασης Ρώσων διπλωματών συνιστά τη μαζικότερη τέτοια ενέργεια σε βάρος Ρώσων κατασκόπων στην ιστορία.

«Η εξαιρετική απάντηση σε διεθνές επίπεδο που έδωσαν οι σύμμαχοί μας καταγράφεται στην ιστορία ως η μαζικότερη συλλογική απέλαση αξιωματούχων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και θα βοηθήσουν στην προάσπιση της κοινή μας ασφάλειας» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Τζόνσον στο Twitter.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο ατιμωρητί».