Συνελήφθη για ναρκωτικά στο Λασίθι Κρήτης 28χρονος Έλληνας και οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων κατέσχεσαν ποσότητα κάνναβης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μεταλλικό τρίφτη κάνναβης.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, σε περιοχή του Δήμου Σητείας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 28χρονου και σε αποθηκευτικό χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί όπου εντοπίστηκαν 44,5 γραμμάρια κάνναβης, ένα δενδρύλλιο κάνναβης μέσα σε γλάστρα στο στάδιο της ανάπτυξης, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, αυτοσχέδιο τσιγάρο το οποίο περιείχε ποσότητα κάνναβης, πλαστικές συσκευασίες για τη συσκευασία κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Την ίδια στιγμή στη Νέα Καρβάλη Καβάλας συνελήθηφσαν δύο αλλοδαποί 47 και 41 ετών οι οποίοι είχαν περισσότερα από 5,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες οι οποίοι είναι υπήκοοι Τουρκίας, διότι εντόπισαν σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών, τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.624 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν η κάνναβη, πέντε κινητά και ένα ΙΧ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Τέλος ακόμα τρία άτομα ηλικίας 36, 33 και 31 ετών συνελήφθησαν, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών. Οπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές οι συλληφθέντες εντοπίσθηκαν στο σπίτι του 33χρονου, όπου σε έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 303,8 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, νάιλον τεμάχια για τη συσκευασία της κάνναβης και χρηματικό ποσό 765 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, από την κατοχή του 31χρονου κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 52,4 γραμμαρίων, την οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον 33χρονο, καθώς και χρηματικό ποσό 205 ευρώ, ενώ και ο 36χρονος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης.