Εκτεθειμένος βγήκε ο Παύλος Πολάκης από τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Οι βαρύγδουπες καταγγελίες του τόσο για «μαύρη τρύπα» πολλών εκατομμυρίων που ανακάλυψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και για παράνομες προσλήψεις στο γραφείο του Αδωνη Γεωργιάδη κατέρρευσαν με πάταγο, όπως παρατηρούσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οταν ο αναπληρωτής υπουργός κλήθηκε απο τους βουλευτές της ΝΔ να απαντήσει στις καταγγελίες του Αδωνη Γεωργιάδη πως αφαίρεσε από το αρχείο του ΚΕΕΛΠΝΟ το σχετικό έγγραφο που δείχνει ότι οι 23 προσλήψεις στο γραφείο του έγιναν νόμιμα και με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε παραδέχθηκε ότι έβγαλε φωτοτυπία το σχετικό αρχείο και το πήρε. Μάλιστα είπε προκλητικά πως και άλλα αρχεία έχουν χαθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και κανείς δεν τα έχει αναζητήσει. Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσε στην Επιτροπή ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που δείχνει ότι οι 23 προσλήψεις δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ήταν μέρος μόνο ενός χορηγικού προγράμματος συνολικά 70 προσλήψεων, και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν αποχώρησαν μόλις έφυγε από το υπουργείο ο Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά μόλις έληξε η διάρκεια του πενταετούς προγράμματος βασει του οποίου είχαν προσληφθεί.

ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Σχετικά με τη «μαύρη τρύπα» των 230 εκατ. ευρώ που ισχυρίζεται πως ανακάλυψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός, όταν κλήθηκε απο τους βουλευτές της ΝΔ να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, παραδέχθηκε πως δεν έχει. «Υστερα από τρία χρόνια έρχεστε και μας λέτε ότι ανακαλύψατε «μαύρη τρύπα»» τόνισε ο Γεωργαντάς καλώντας τον Πολάκη να καταθέσει μια τεκμηριωμένη αναλυτική έκθεση που να αποδεικνύει τα όσα ισχυρίζεται. Αποδείχθηκε όμως «άνθρακας ο θησαυρός» καθώς ο Πολάκης δήλωσε πως δεν έχει αποδείξεις γιατί φρόντισαν κάποιοι να τις εξαφανίσουν.

Με αφορμή και τη χθεσινή κατάθεση Πολάκη, εξάλλου, για δεύτερη φορά η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, με επιστολή της προς τα μέλη της Εξεταστικής ζητεί να κληθεί να καταθέσει. «Αν δεν με καλέσουν, θα είναι επειδή φοβούνται την αλήθεια» σημειώνει χαρακτηριστικά.