Το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και την ανάγκη για σταθερή απασχόληση καταδεικνύουν τα βιογραφικά που έστειλαν 10.000 άτομα στην καπνοβιομηχανία Παπαστράτος διεκδικώντας μία από τις 400 θέσεις εργασίας.  

Η διοίκηση της εταιρείας εγκαινίασε χθες τις νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο, μια επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, οι οποίες για να παράγουν και να διαθέτουν τα καινούργια προϊόντα καπνικών προϊόντων χρειάζονται 400 εργαζομένους. Σύμφωνα με στοιχεία της Παπαστράτος, η επιχείρηση το 2017 έλαβε περισσότερα από 10.000 βιογραφικά για τις προαναφερόμενες θέσεις, από τις οποίες μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί οι 200. Οι υπόλοιπες προσλήψεις θα γίνουν εντός του έτους.

Οι νέες εγκαταστάσεις, που εγκαινιάστηκαν από τους Ανδρέα Καλαντζόπουλο διευθύνοντα σύμβουλο της Philip Morris International και Χρήστο Χαρπαντίδη πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος, περιλαμβάνουν τρία νέα κτίρια, δύο γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων. Με την επένδυση αυτή η Παπαστράτος είναι η πρώτη βιομηχανία της Philip Morris International που προχωρά στην κατάργηση της παραγωγής τσιγάρων και την αντικαθιστά με τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού HEETS για την καινοτόμο συσκευή IQOS.

Η παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου θα φτάσει τις 20 δισεκατομμύρια θερμαινόμενες ράβδους ετησίως. Τα τσιγάρα θα πάψουν να παράγονται στο τέλος του μήνα, ενώ όπως τόνισαν οι Ανδρέας Καλαντζόπουλος και Χρήστος Χαρπαντίδης, η επένδυση ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις ενός έτους από την ανακοίνωσή του.