Είναι προφανές ότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ σημαντική. Υπήρξαν πράξεις εκφοβισμού και εκβιασμού προς ανθρώπους που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στα άτομα που διερευνώνται για συμμετοχή στην υπόθεση αυτήν περιλαμβάνεται και άνθρωπος που είναι στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε τιμολόγια διαμονής στην Αθήνα ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, σε ημέρες όπου έχουμε τη μία από τις επιθέσεις, αναφέρεται αρχικά ο ΠΑΟΚ και μετά μια εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, παρότι υπάρχει ένας ογκώδης φάκελος με στοιχεία, δεν έχουν ακόμη ασκηθεί διώξεις. Ούτε έχει πάει η υπόθεση στον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα, παρότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπλοκή παραγόντων ποδοσφαιρικής ομάδας σε πολύ σοβαρή ποινική υπόθεση.

Επιπλέον, η υπόθεση αυτή σπρώχνεται στο περιθώριο της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, για άλλες υποθέσεις υπήρξε τέτοια μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη δημοσιότητα, που ακόμη και σήμερα πλήθος ανθρώπων αποδέχεται την αρχική «αφήγηση» για τον διαβόητο φούρνο του Κωνσταντινέα, παρότι ουδέποτε υπήρξε ούτε καν υποψία για εμπλοκή παραγόντων του Ολυμπιακού.

Ομως ερωτήματα εγείρονται και για τη στάση της κυβέρνησης. Ενώ για άλλες υποθέσεις είναι πλήθος οι δημόσιες αναφορές, οι καταγγελίες, ακόμη και οι προκαταβολικές καταδίκες από τη μεριά στελεχών της κυβέρνησης, για αυτή την υπόθεση υπάρχει μια εντυπωσιακή σιωπή. Ενώ πρόκειται για μια υπόθεση που αναδεικνύει, εάν ισχύουν τα στοιχεία της δικογραφίας που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, πρακτικές εκφοβισμού και εκβιασμού σε σχέση με το ποδόσφαιρο που θυμίζουν μαφία και ανθρώπους της νύχτας, εντούτοις δεν είναι από τις υποθέσεις που είναι στο στόχαστρο όσων θέλουν την «εξυγίανση» του ποδοσφαίρου. Ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έχει δείξει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ούτε καν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Πολίτη Νίκος Τόσκας. Εχει να κάνει αυτό με κάποια ιδιαίτερη «αίγλη» που εξακολουθεί να έχει η ομάδα του ΠΑΟΚ στην κυβέρνηση (ποιος μπορείς να ξεχάσει την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Εφης Αχτσιόγλου στη σουίτα του Σαββίδη στην Τούμπα;); Εχει να κάνει με το ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ εάν ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας «επενδυτής-σωτήρας» ή μια πολιτική επισφάλεια; Εχει να κάνει με το ότι είναι ακόμη… απασχολημένοι με τις μεθοδεύσεις και τις στημένες κατηγορίες σε άλλες υποθέσεις που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους και δεν «πρόσεξαν» τη δικογραφία αυτή; Σε κάθε περίπτωση, πλέον είναι αδύνατο να συνεχιστεί η αποσιώπηση.