Διέψευσε κατηγορηματικά κάθε σενάριο αποχώρησής του από την κυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης.

Διευκρίνισε ότι η συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα έντιμης πολιτικής συνεργασίας και πως θα συνεχιστεί με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές που έθεσε το κόμμα του προτού συμπράξει κυβερνητικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου χαρακτήρισε ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας τις όποιες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει είτε για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα είτε για προβλήματα στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα μείνει στην κυβέρνηση μέχρι τέλους, τηρώντας την αρχική συμφωνία που έκαναν τα δύο κόμματα πριν συγκυβερνήσουν.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι ο συνεκτικός κρίκος της συγκυβέρνησης είναι οι δύο στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν. Από τη μία η έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια και από την άλλη η κάθαρση. «Και για τους δύο αυτούς στόχους, που θέσαμε από την αρχή της συνεργασίας μας, είμαστε πολύ κοντά στο να τους πετύχουμε», είπε ο κ. Π. Καμμένος.

Πρόσθεσε επίσης πως παρατηρείται αξιοσημείωτη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της χώρας, ενισχύεται ο τουρισμός και η γεωπολιτική θέση της χώρας και πλησιάζει η έξοδος του ελληνικού λαού από τα μνημόνια.

Χαρακτήρισε την συμπόρευση του με τον Αλέξη Τσίπρα ως μία έντιμη πολιτική συνεργασία, «σπάσαμε το κατεστημένο της Μεταπολίτευσης» είπε συγκεκριμένα και αναφέρθηκε στις υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων οι οποίες δεν μπαίνουν στο αρχείο αλλά διερευνώνται όλες από την Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη δεν σταματά μπροστά σε επωνύμους. Προχωρά στη διαλεύκανση υποθέσεων ώστε όλοι να πληρώσουν.

Ο Πάνος Καμμένος ερωτήθηκε για το Σκοπιανό και επέμεινε πως οι θέσεις των ΑΝΕΛ για την χρήση του όρου Μακεδονία είναι γνωστές και δεν έχουν αλλάξει. επισήμανε δε, πως η συζήτηση είναι τώρα στα χέρια της ΠΓΔΜ και αφορά στο αν θα γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επέμεινε επίσης στο ότι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας είναι όμηροι και πως οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται με στόχο την απελευθέρωσή τους είναι σε απόλυτη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.