Αγώνα δρόμου στο πεδίον του Άρεως και «pasra party» για τα μέλη της ακαδημαϊκής του κοινότητας διοργανώνει τον Μάιο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την ανάπλαση της περιοχής.

Έτσι, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά την Κυριακή 6 Μαΐου αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων στο χώρο του Πεδίου του Άρεως με την επωνυμία «ΟΠΑ Run». Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Βασικό στόχο του πρώτου «ΟΠΑ Run» όπως λένε οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, αποτελεί η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως: αυτή ενός χώρου ευχάριστου και φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ελκυστικού για τους νέους και τις νέες, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας γενικότερα.

Στόχος βέβαια είναι η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στο αγώνα δρόμου, κυρίως φοιτητών/φοιτητριών και πολιτών, αφενός να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα ενεργή ζωή του πάρκου, και αφετέρου να παροτρυνθούν οι συμμετέχοντες να εντάξουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους. Η σύλληψη της ιδέας του ΟΠΑRun «ανήκει» σε φοιτητές του Ιδρύματος, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια οργανωτική ομάδα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την άλλη Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου. Ομιλητές θα είναι ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου και ασημένιος πρωταθλητής στα 200μ στο Ευρωπαϊκό της Στοκχόλμης (1996) καθώς και ο Κώστας Φιλιππίδης, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παγκόσμιος χρυσός πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ (2014). Τις ομιλίες θα ακολουθήσουν αθλητικές δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να γυμναστούν μαζί.

Την προηγούμενη μέρα του Αγώνα, δηλαδή το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί το Pasta Party στο Εστιατόριο των Φοιτητών του ΟΠΑ.

Την ημέρα του Αγώνα, την Κυριακή 6 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των απονομών θα ακολουθήσει συναυλία, την οποία θα «ανοίξει» η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και θα ακολουθήσουν άλλα γνωστά μουσικά σχήματα.

Μετά τον αγώνα, θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες που θα τερματίσουν στα 5χλμ. Όποιος συμμετέχει στον αγώνα θα λάβει φεύγοντας αναμνηστικά μπλουζάκια από το Ίδρυμα, και αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ειδικά στους δρομείς του Αγώνα των 5 χιλιομέτρων η διοργάνωση παρέχει και υπηρεσία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 1η Μαΐου 2018 ή εκτός κι αν τα εισιτήρια εξαντληθούν νωρίτερα. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα www.ticketmaster.gr, του Τηλεφωνικού Κέντρου (με αριθμό: 210 8938111) και του δικτύου καταστημάτων Γερμανός/ Cosmote.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, χρυσός Χορηγός του ΟΠΑ Run είναι το Radisson Blu Park Hotel Athens. Xορηγοί είναι οι: Coca Cola, Αφοί Χαΐτογλου Μακεδονικός Χαλβάς, Ticketmaster, Μαυρογένης ΑΕ, Thinking Cup, Steps Productions, Snaphoto.