Το Erasmus+, ένα από τα πιο εμβληματικά και πετυχημένα προγράμματα της ΕΕ, αποκτά ηλεκτρονική έκδοση.

Σκοπός είναι να δοθεί σε περισσότερους σπουδαστές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και νέους επαγγελματίες που ζουν στην Ένωση η δυνατότητα να συνδέονται μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν χρήσιμες πληροφορίες που θα ενισχύουν την κινητικότητα στην Ευρώπη αλλά και τις χώρες της λεγόμενης Νότιας Γειτονίας της ΕΕ στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

H Επιτροπή εγκαινίασε μόλις χθες τον ιστοχώρο Erasmus+ Virtual Exchange, ένα σχέδιο που θα προωθήσει τον διαπολιτισμικό διάλογο και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 25.000 νέων εντός του 2018.

Η πλατφόρμα θα προσφέρει συντονιζόμενες συζητήσεις, διεθνικές ομάδες υλοποίησης έργων, ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης της Ένωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση του «ανήκειν» στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Για παράδειγμα αναφέρεται η σύνδεση μια φορά την εβδομάδα νέων από διαφορετικές χώρες σε συζήτηση με θέμα τις οικονομικές εξελίξεις ή την κλιματική αλλαγή με τη βοήθεια συντονιστή αλλά και με προπαρασκευαστικό υλικό που θα τους δίδεται πριν τη συζήτηση.

Στο μέλλον το φιλόδοξο πρόγραμμα που έρχεται να συμπληρώσει το αυτό της παραδοσιακής κινητικότητας, θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλες περιοχές του κόσμου.