Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία το πρωί της Παρασκευής από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας και το κατηγορητήριο είναι κόλαφος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σχετικά με τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. Αυτό διότι με βάση το άρθρο 21, παρ. 3 ΙΙ, στοιχείο α’ και γ’, ο Δικέφαλος του Βορρά αντιμετωπίζει βαρύτατες ποινές καθώς κατηγορείται ως υπαίτιος της διακοπής του αγώνα με την ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο άρθρο του ΚΑΠ προβλέπει την αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα αλλά και την αφαίρεση δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, ο αγώνας θα κατακυρωθεί στην ΑΕΚ με 3-0.

Νέα δίωξη

Αυτό που χρήζει ιδιαίτερης μνείας και κάνει ακόμα δυσκολότερη τη θέση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ αφορά τη δίωξη που άσκησε εναντίον του Δικεφάλου του Βορρά και του Ιβάν Σαββίδη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Η δίωξη έγινε για απειλή αξιωματούχου αγώνα, σύμφωνα με το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα, και για το ίδιο άρθρο κλήθηκε σε απολογία και ο Λιούμπος Μίχελ. Ο τελευταίος απείλησε τον Κομίνη λέγοντας στον διαιτητή «εσύ τέλειωσες», κάτι που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, ακόμα και υποβιβασμό. Με βάση λοιπόν τα όσα προαναφέραμε, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να τιμωρηθεί με δύο ποινές. Μία για τη διακοπή του αγώνα και μία με βάση τον πειθαρχικό κώδικα για την απειλή αξιωματούχου αγώνα.

Σε ό,τι αφορά τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λιούμπος Μίχελ, κινδυνεύουν με πρόστιμο 50.000 ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία ως πέντε χρόνια.

– Σε απολογία κλήθηκε και η ΠΑΕ ΑΕΚ λόγω της ένστασης που έχει καταθέσει ο ΠΑΟΚ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κιτρινόμαυροι είχαν καταθέσει σήμερα το πρωί πλήρη φάκελο στον εισαγγελέα με όσα είχαν γίνει στην Τούμπα.

ΕΠΟ

Σιωπή Γραμμένου για Σαββίδη και Τούμπα

Οι εικόνες που σοκάρισαν όλο τον κόσμο το βράδυ της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα οδήγησαν τη FIFA στην απόφαση να στείλει αντιπροσωπεία της στην Αθήνα, για να απευθύνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. «Ποδόσφαιρο με όπλα και απειλές δεν μπορεί να υπάρξει» υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο Χέρμπερτ Χούμπελ και ήταν κατηγορηματικός. Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Τύπου του αυστριακού αξιωματούχου της FIFA, έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Ηταν επί της ουσίας μια γενικόλογη τοποθέτηση του προέδρου της ομοσπονδίας, ο οποίος μίλησε αόριστα, για γεγονότα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Δεν έκανε καμία αναφορά σε ποιο γήπεδο έγιναν αυτά που απασχολούν την κοινή γνώμη και τα οποία έκαναν τον γύρο του κόσμου, δυσφημίζοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και την εισβολή του τελευταίου με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Την ώρα δηλαδή που ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της FIFA έλεγε πως δεν υπάρχει ποδόσφαιρο με πιστόλια, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλούσε για έγγραφες δεσμεύσεις για την ασφάλεια στα γήπεδα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί και παρουσιάζει κι αυτό ξεχωριστό ενδιαφέρον, ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος δεν καταδίκασε στις δηλώσεις του όσα σοκαριστικά έγιναν στην Τούμπα.

Αν μη τι άλλο είναι κι αυτό σημείο των καιρών. «Οπως γνωρίζετε, μετά τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα, υπήρξε απόφαση από τον κ. Βασιλειάδη για διακοπή του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό έγινε σήμερα μια συνάντηση, όπου αποφασίστηκε ώς τη μεθεπόμενη Παρασκευή (σ.σ.: 24/3) να δεσμευθεί εγγράφως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για την ασφάλεια στα γήπεδα. Η δέσμευση θα κατατεθεί στον υπουργό και αυτός θα αποφασίσει αν θα ανασταλεί η απόφασή του για διακοπή του πρωταθλήματος. Εως τότε θα πρέπει το ποδόσφαιρο να φέρει τις δεσμεύσεις του εγγράφως στην ομοσπονδία και από κοινού με τον υφυπουργό θα αποφασιστεί αν θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα. Η λογική θα είναι μακριά από τη βία εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο υφυπουργός αν θα ανακληθεί η απόφασή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.