Τέσσερις παιδίατροι στο Ρέθυμνο, κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», για την υπόθεση του θανάτου του τετράχρονου Διονύση. Πρόκειται για γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες. Το γεγονός συνέβη τον Μάιο του 2014, όταν ο τετράχρονος Διονύσης παρουσίασε συμπτώματα πυρετού.

Οι γονείς πολύ ανήσυχοι, ζήτησαν τη βοήθεια συνολικά εννέα γιατρών. Εφτά από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και δύο ιδιώτες. Γνωμάτευσαν γαστρεντερίτιδα και αμυγδαλίτιδα! Και όμως ο Διονύσης έχασε τη ζωή του και οι γιατροί παρά τις τεράστιες προσπάθειες, δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Οι ιατροδικαστές δεν κατάφεραν να αποφασίσουν οριστικά για την αιτία θανάτου του μικρού.

Αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου! Τελικά όμως 4 γιατροί κατηγορήθηκαν για «ανθρωποκτονία από αμέλεια». Οι γονείς κατηγορούν τους γιατρούς για την ανικανότητά τους να γνωματεύσουν την ασθένεια του τετράχρονου παρά του ότι τον εξέταζαν επί αρκετές ημέρες.

Οι γιατροί του ΕΣΥ Ρεθύμνου από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στους συναδέλφους τους με ανακοινώσεις και στάσεις εργασίας: «Με σκοπό τα μέλη της να παραβρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους της παιδιατρικής κλινικής που παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ ασκούσαν με σεβασμό και τιμή την ιατρική πράξη»

Περισσότερα εδώ