Τα όσα ακολούθησαν τη διακοπή του αγώνα στην Τούμπα ήταν πολλά και υπό καθεστώς μεγάλης έντασης. Για να φτάσουμε στο κλείσιμο του φύλλου αγώνα από τον διαιτητή Κομίνη υπήρξαν ένθεν και ένθεν συζητήσεις, αντιδράσεις και απαντήσεις, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Κομίνης άλλαξε απόφαση… δύο φορές σχετικά με το γκολ του Βαρέλα, φτάνοντας τελικώς στο να σημειώσει πως το ματς διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 1-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αποδυτήρια των διαιτητών ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της διακοπής ο Κομίνης με τους βοηθούς του, αλλά και οι Μηνάς Λυσάνδρου, Μάκης Γκαγκάτσης από τις δύο ομάδες. Στις στιχομυθίες που ακολούθησαν, ο ρέφερι της αναμέτρησης μετέφερε προς την πλευρά της ΑΕΚ πως τελικά έχει κατακυρώσει το γκολ του Βαρέλα και ζήτησε από την Ενωση αν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει το ματς. Με την απάντηση των Κιτρινόμαυρων να είναι αρνητική και να έρχεται με την εξής ατάκα: «Με όλα όσα έγιναν και τη βίαιη είσοδο Σαββίδη που οπλοφορούσε, οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι και με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να παίξουν. Ξέχασέ το!».

Στα παραπάνω η πλευρά του ΠΑΟΚ φέρεται ότι επιχείρησε να ανταπαντήσει, προκειμένου να μπορέσει το ματς να συνεχιστεί και μάλιστα με το σκορ 1-0. Οι συνθήκες όμως που είχαν διαμορφωθεί και τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί δεν άφηναν περιθώριο για κάτι τέτοιο. Με αποτέλεσμα ο Κομίνης να πάρει την απόφαση για την οριστική διακοπή του ματς, λόγω της βίαιης εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο και του ότι δεν υπήρχαν πλέον οι προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.