Ως ημίμετρα, τσουβάλιασμα και φόβο της κυβέρνησης να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο αντιμετωπίζεται από τις υπόλοιπες ομάδες η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, για την οποία είναι κάθετα αντίθετες και αυτό ήταν αναμενόμενο καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττει η συγκεκριμένη κυβέρνηση.

ΑΕΚ. Η Ενωση τονίζει ότι η εικόνα της εισόδου του οπλοφορούντος μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε τον γύρο του κόσμου και εξευτελίζει την Ελλάδα, μιλάει για «διεκδίκηση πρωταθλήματος» όχι για «απαίτηση» ενώ ζητά αυτή τη φορά δικαιοσύνη και όχι παζάρι!

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει επίσης: «Aυτή την κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι η ΑΕΚ έχει ταυτίσει την ιστορική της πορεία με τις αρχές της συνέπειας και της ευθύνης. Αυτό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο πληγώθηκε βάναυσα στην Τούμπα, όταν εισέβαλε μαινόμενος στον αγωνιστικό χώρο ο οπλοφορών μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπό τη συνοδεία μπράβων, απειλώντας φανερά τον διαιτητή και τη δική μας ομάδα. Μια εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου, εξευτέλισε την Ελλάδα και θα στοιχειώνει επί πολλά χρόνια το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θράσος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο δικαστής Σκουτέρης, ξενυχτώντας, του έδωσε το διαβατήριο για να κάνει αυτά που όλοι είδαμε».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Ξεκάθαρη θέση εναντίον της διακοπής του πρωταθλήματος πήρε ο Ολυμπιακός που θυμίζει ότι τα «λουκέτα απλά σκοτώνουν το ποδόσφαιρο».

«Διαφωνούμε κάθετα με τη διακοπή του πρωταθλήματος, που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιρο ανωμαλία και ανομία, αντί για εξομάλυνση και εξυγίανση. Αλλωστε, όσες φορές διεκόπη το πρωτάθλημα εξυπηρετούσε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Με τα λουκέτα απλά σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο» αναφέρει η επίσημη θέση των Ερυθρολεύκων που ετοιμάζονται να τοποθετηθούν συνολικά για ό,τι συμβαίνει αυτές τις δύσκολες ώρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα μάλιστα περιμένουν την απόφαση για την έφεση που έχουν υποβάλει αναφορικά με την τιμωρία τους (αφαίρεση 3 βαθμών) για όσα ακολούθησαν την αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Αντίθετος και ο Παναθηναϊκός με τη συγκεκριμένη απόφαση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων: «Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει «συγχωροχάρτι» σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας».

ΠΑΟΚ. Ο προπονητής Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα tuttomercatoweb παραδέχτηκε: «Είναι μια ακραία χειρονομία, ο πρόεδρος έχει επενδύσει τόσα χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επρεπε να είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία και όλοι είναι εναντίον μας. Δεν είναι καλή κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί».

Καταδικαστικό για τον ΠΑΟΚ το φύλλο αγώνα

Ο διαιτητής του ντέρμπι της Τούμπας Γιώργος Κομίνης καταγράφει αναλυτικά στο φύλλο αγώνα το κλίμα που επικρατούσε στο γήπεδο, την εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη αλλά και τις απειλές του Λιούμπος Μίχελ όπως και την κατακύρωση του γκολ. Η ουσία είναι πως με τα όσα γράφει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα καίει τον Δικέφαλο του Βορρά.

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο φύλλο αγώνα ο Κομίνης για τις επίμαχες φάσεις:

«Στο 89ο λεπτό του αγώνα μετά από επίτευξη τέρματος της γηπεδούχου ομάδας αρχικά ύψωσα το χέρι μου υποδεικνύοντας παράβαση οφσάιντ και μετά από διαβουλεύσεις με τον β’ βοηθό αν το γκολ είναι έγκυρο ή μη (οφσάιντ ή όχι) αποφάσισα την κατακύρωσή του. Προτού ανακοινώσω την απόφασή μου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο βίαια ο κύριος Σαββίδης Ιβάν με την συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας και ζητούσε από την ομάδα του να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ κύριο Βασίλη Δημητριάδη τον οποίο απώθησε βίαια.

Ταυτόχρονα ο δηλωθείς ως τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ κύριος Λούμπος Μίχελ με πλησίασε απειλητικά και μου είπε. You are finished today. Μετά από αυτά τα γεγονότα αποφάσισα να εισέλθουμε στο χώρο των αποδυτηρίων διότι η κατάσταση που επικρατούσε απαγόρευε την ομαλή συνέχιση του αγώνα. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσσάνδρου μου δήλωσε ότι: Μετά την βίαιη είσοδο του κυρίου Σαββίδη ο οποίος οπλοφορούσε και τα όσα επακολούθησαν μαζί με τους συνοδούς του στον αγωνιστικό χώρο (τα οποία αναγράφονται παραπάνω) εμείς ως ΑΕΚ αδυνατούμε να εισέλθουμε στον αγωνιστικό χώρο λόγω μεγάλης έντασης και ανασφάλειας και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι τρομοκρατημένοι από τα ανωτέρω γεγονότα.

Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα ενημερώνοντας τους εκπροσώπους των ομάδων ότι τη στιγμή εκείνη το σκορ ήταν 1-0 υπέρ της γηπεδούχου ομάδος».