Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα είπε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα «μπορεί να βασιστεί στην Πορτογαλία σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την προετοιμασία του μέλλοντος».

Σε συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα, ο πορτογάλος πρόεδρος επαίνεσε την Ελλάδα για το θάρρος και την αντοχή της στην αντιμετώπιση πολυάριθμων προκλήσεων τις οποίες η Πορτογαλία χρειάστηκε να αντιμετωπίσει επίσης.

Σε τελική ανάλυση, απέχουμε μόλις τρεις μήνες από μια ιστορική ημερομηνία για την Ελλάδα και η χώρα γνωρίζει ότι μπορεί να βασιστεί στην Πορτογαλία σε αυτή την στιγμή που είναι τόσο σημαντική, σημείωσε.

Ο ντε Σόουζα είχε ήδη αναφερθεί στην ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος όταν είχε γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πορτογάλος ηγέτης υπογράμμισε τις ομοιότητες μεταξύ των λαών και των κυβερνήσεων Ελλάδας και Πορτογαλίας.

«Είμαστε δημοκράτες, κράτη πρόνοιας, Ευρωπαίοι – Νοτιοευρωπαίοι, αλλά έχουμε ευρεία εικόνα της Ευρώπης που μας επιτρέπει να μιλάμε και να διασφαλίσουμε τη σύγκλιση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για την προάσπιση των ίδιων αρχών», πρόσθεσε.