Mε την καταδίκη του επιχειρηματία Αρη Φλώρου ως ηθικού αυτουργού της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έπεσε η αυλαία της δίκης που διεξήχθη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν ελαφρυντικό και η τιμωρία που του επέβαλαν κατά πλειοψηφία ήταν 13 χρόνια κάθειρξη.

Το δικαστήριο όμως αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρις ότου η υπόθεση κριθεί σε δεύτερο βαθμό.

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, ο οποίος εκτίει την πρωτόδικη ποινή του για την υπόθεση της Energa Hellas Power, επέλεξε να μην είναι παρών στο δικαστήριο για να ακούσει την πρωτόδικη ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων.

Οι συγκατηγορούμενοι. Κενό ήταν το εδώλιο και των δύο αλλοδαπών συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι επίσης κρίθηκαν ένοχοι. Πρόκειται για τον ΑλβανόΟλντι Ντούλτσε, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία και τον συμπατριώτη του Αρμπερ Μπάκο, που κρίθηκε ένοχος ως άμεσος σ υνεργός της εγκληματικής πράξης.

Η καταδίκη που τους επιφύλαξαν οι δικαστές ήταν 23 χρόνια και 22 χρόνια και 3 μήνες κάθειρξη αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τα ίδια πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ομόφωνα αποφάσισαν ότι ο Αρης Φλώρος έδωσε την εντολή για την επίθεση εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στις3 Νοεμβρίου 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Στην απολογία του ο Αρης Φλώρος είχε αρνηθεί τον ρόλο του ηθικού αυτουργού και είχε υποστηρίξει ότι οι συγκατηγορούμενοί του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντάς τον για να του αποσπάσουν χρήματα.

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όμως και οι δικαστές, όπως φάνηκε από την ετυμηγορία τους, δεν πείστηκαν για την αθωότητα του κατηγορούμενου επιχειρηματία.