Υπόγειο υπερπολυτελές καταφύγιο για 10.000 ανθρώπους φτιάχτηκε στη Νότια Ντακότα για τη σωτηρία τους σε περίπτωση επίθεσης αστεροειδούς ή πυρηνικού πολέμου.

Το πλήρως εξοπλισμένο οχυρό κατασκευάστηκε από την εταιρία Vivos, και για την κατασκευή του επιλέχθηκε στρατιωτικός χώρος, εσωτερικά του οποίου διατίθενται όλες οι ανέσεις σπιτιού. Εχουν, μάλιστα, χρησιμοποιηθεί Led παράθυρα, ώστε να επιτυγχάνεται προσομοίωση του έξω κόσμου.


Οι κατασκευαστές φρόντισαν να το χτίσουν με εξαιρετικά ενισχυμένο μπετό, ατσάλινους τοίχους και πόρτες, ώστε να είναι όσο πιο σταθερό και γερό γίνεται. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν διαφέρει καθόλου από κανονικό σπίτι, σε συνδυασμό με τις πολυτελείς παροχές του, το καθιστούν εντυπωσιακό.

Στους χώρους του καταφυγίου προστίθεται το «Power Room», στο εσωτερικό του οποίου βρίσκονται αποθηκευμένες προμήθειες με υπολογιζόμενη διάρκεια δώδεκα μηνών. Οι προβλέψεις μιλούν για φιλοξενία έξι έως δέκα χιλιάδων ανθρώπων.

Με τον Τραμπ αυξήθηκαν οι πωλήσεις υπόγειων καταφυγίων

Εκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του Gary Lynch, του γενικού μάνατζερ διαφορετικής εταιρίας καταφυγίων, ονόματι Rising S’, που μιλά για αύξηση των πωλήσεων των υπόγειων οχυρών, αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ.

Το κόστος τους μάλιστα ανέρχεται στα 25.000 δολάρια, με τον δημιουργό Robery Vicino να λέει πως όσοι δείχνουν ενδιαφέρον προς το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν είναι τρελοί, αλλά πολύ σωστά ενημερωμένοι, αφού δεν κερδίζουν τίποτα λιγότερο από την ασφάλεια της ζωής τους.