«Γέλασε και μας λίγο το χειλάκι μας. Από το 2017 είχαμε να χαμογελάσουμε…».

Μεγάλη Παρασκευή και Ανάσταση μαζί έζησαν μέσα σε λίγες ώρες στη Λάρισα παίκτες και προπονητικό τιμ πριν από λίγες μέρες.

«Ημασταν σε οριακό σημείο και η ομάδα ήταν έτοιμη να καταρρεύσει. Η καλή σχέση μεταξύ παικτών και προπονητή ήταν αυτή που μας κράτησε όρθιους. Γέλασε και πάλι λίγο το χειλάκι μας» παραδέχεται μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο Μανώλης Παπαμακάριος που είδε συμπαίκτες και προπονητές να είναι έτοιμοι να τα μαζέψουν και να φύγουν την περασμένη Παρασκευή πριν από το ματς της Κύμης, και προχθές να κάνουν εμφατική νίκη στα Τρίκαλα επί της ομώνυμης ομάδας (74-65) με 19 πόντους του «Ελληνα» Σάφτεναρ και 16 του Παπαντωνίου.

Ο ΓΛ Φάρος από τα πρόθυρα διάλυσης και αποχώρησης από το πρωτάθλημα είναι ακόμα ζωντανός και πάει για ακόμα καλύτερες μέρες μετά την έλευση στην ομάδα της οικογένειας Μπούμπουρα.

«Είχαμε… πακετάρει»

«Οχι μόνο οι ξένοι, αλλά και οι Ελληνες και το προπονητικό τιμ δεν σας κρύβω ότι είχαμε πακετάρει τα πράγματά μας για να φύγουμε την περασμένη Παρασκευή 2 Μαρτίου, παραμονές του αγώνα με την Κύμη, λίγο πριν μας πάρει τηλέφωνο και να έρθει στη Λάρισα ο γιος του κ. Μπούμπουρα. Δεν πήγαινε άλλο και δεν μπορούσα να κοιτάξω πλέον τους παίκτες στα μάτια, όταν είχαμε πληρωθεί μόλις τον Σεπτέμβριο ώς τώρα» λέει στα «ΝΕΑ» ο τεχνικός της ομάδας Θανάσης Σκουρτόπουλος που μαζί με τον ελληνικό κορμό προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα όλο αυτόν τον καιρό.

«Δυστυχώς τον τελευταίο ενάμιση μήνα ασχολούμασταν κυρίως με τα εξωαγωνιστικά θέματα, καθώς όταν είσαι εδώ από τις 17 Αυγούστου, έχεις πληρωθεί μόνο τον Σεπτέμβριο και έχουμε μπει στον Μάρτιο, δεν είναι και εύκολο. Το νέο διοικητικό σχήμα που εμφανίστηκε έχει όραμα και διάθεση και ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί αυτή η ομάδα που στήθηκε το καλοκαίρι ήταν για πολύ περισσότερα πράγματα από το να παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού» παραδέχεται ο Μανώλης Παπαμακάριος και εξυμνεί τον έλληνα μπασκετομπολίστα: «Οσες ομάδες δεν έχουν ελληνικό κορμό σε βάθος χρόνου θα αποτύχουν και οι Ελληνες βγαίνουν μπροστά και στα δύσκολα πέρα από το μπασκετικό τους ταλέντο».

– Η ΑΕΚ (Σάκοτα 18 π., Χάρις 18 π.) που έχανε με 45-35 στο 23′ στην Αμαλιάδα από τον Κόροιβο (Χάινς 14 π.) χρειάστηκε δύο μεγάλα τρίποντα στο τέλος για να αποφύγει την ήττα!

Ενα του Πάντερ στο 39′ για το προσπέρασμα (72-73) και άλλο ένα του Γκρίν στα 15» που έφερε την ομάδα του αγκαλιά με τη νίκη (73-76), την οποία τελικά πήρε διά πυρός και σιδήρου με 77-75 αλλά θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να διεκδικήσει το +11 της πρόκρισης στην Τσεχία με τη Νίμπουρκ.

– Παρά τις σημαντικές απουσίες τριών ξένων (Μοχάμεντ Φαγέ και Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν τραυματίες ενώ ο Τούρε Μέρι αποτελεί παρελθόν και θα αντικατασταθεί) και το γεγονός ότι στη δωδεκάδα είχε τρεις εφήβους ο Προμηθέας (Ελις 19 π., Σαλούστρος 16 π.) προηγήθηκε 63-43 και τελικά έφυγε νικητής από την έδρας της Κύμης (Μακ Φάντεν 20 π.) που έκανε ηρωική αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, με 73-68.

– Η επέλαση του Λαυρίου (Μέιερ 20 π., Λάμπ 18 π.) συνεχίστηκε και στη Ρόδο με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να περνάει νικηφόρα 77-71 από το Νησί των Ιπποτών κόντρα στον Κολοσσό (Τζόουνς 15 π.) που έχει παράπονα απο τη διαιτησία.

Η 18η αγωνιστική, που θα ολοκληρωθεί όταν διεξαχθεί και το εξ αναβολής ντέρμπι Αρη – ΠΑΟΚ, συνεχίζεται σήμερα με τον αγώνα Ρεθύμνου – Ολυμπιακού (16.00, ΕΡΤ).