Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Μαΐου του 2015, όταν λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον Ολυμπιακό η ΚΑΕ Αρης ανακοίνωνε εν χορδαίς και οργάνω τον γάμο της με τον Νίκο Λάσκαρη.

Τριάντα τέσσερις μήνες αργότερα –κατά σύμπτωση πάλι έπειτα από ένα ματς με τον Ολυμπιακό –ο πολύκροτος γάμος κατέληξε σε ένα εξίσου ηχηρό διαζύγιο που σηματοδότησε κιόλας το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης…

Σηματοδοτεί επίσης τη μετάλλαξη μιας αγαπημένης έκφρασης των Αρειανών, που κάνει και ρίμα: από το «Γίνε Αρης να γουστάρεις», στο «Γίνε Αρης να Λασκάρεις» και πλέον στο «Γίνε Αρης να… ξελασκάρεις»!

Το 90% του πλειοψηφικού πακέτου του ευρισκόμενου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας Αρη επωλήθη από τον εδώ και πολύ καιρό φευγάτο και συνάμα διωκόμενο επιχειρηματία αντί του ποσού των 200.000 ευρώ, σε μια ομάδα επιχειρηματιών, υπό τον θεσσαλονικιό δικηγόρο Δημήτρη Γουλιέλμο, ο οποίος έπαιξε τον καταλυτικότερο ρόλο στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στην αρχή της νέας καλλιέργειας!

Οντως τίθεται θέμα νέας καλλιέργειας, διότι δύο από τους νέους βασικούς μετόχους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε αυτόν τον τομέα και στην κυριολεξία ρίχνουν σπόρους για να ανθίσει και πάλι ο Αυτοκράτορας!

Ο Παύλος Ζουλιάμης διοικεί την ανώνυμη εταιρεία American Genetics, η οποία εδρεύει στο Ωραιόκαστρο με βασικά αντικείμενα τη δημιουργία και σποροπαραγωγή μη μεταλλαγμένων υβριδίων καλαμποκιού, ποικιλιών μηδικής, χειμερινών σιτηρών, σόγιας και καρποδοτικού και χορτοδοτικού σόργου.

Ο Κώστας Λιούπης διοικεί την ανώνυμη εταιρεία Γαία, που στεγάζεται στη Χαλάστρα και στον κύκλο εργασιών της περιλαμβάνεται μια ευρεία γκάμα αγροτικών προϊόντων, όπως οι ζωοτροφές, οι σπόροι και το πολλαπλασιαστικό υλικό φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Ο γεννημένος το 1965 στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Γουλιέλμος ειδικεύεται στο δίκαιο των εταιρειών και δη στον κλάδο των αλιευτικών υποθέσεων και είναι αυτός ο οποίος «έτρεξε» από νομικής πλευράς την υπόθεση και θα εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ.

«Πρώτα με αξιοπρέπεια»

Στο πλευρό τους βρίσκεται ο πρώην δημοσιογράφος και νυν μάνατζερ παικτών Παναγιώτης Καπάζογλου, ο οποίος έδωσε στα «ΝΕΑ» το στίγμα της πρωτοβουλίας σωτηρίας της χειμαζόμενης ομάδας: «Σε αυτή τη φάση ο βασικός στόχος μας είναι να τελειώσουμε με αξιοπρέπεια τη σεζόν και να σταματήσουμε τον κατήφορο της ομάδας που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πάσης πλευράς. Τα γραφεία δεν λειτουργούν, οι υπάλληλοι προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας, υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού και τηλεφώνου, χώρια οι οφειλές προς παίκτες, προπονητές κ.ο.κ. Σε δεύτερη φάση θα εκπονηθούν το οργανόγραμμα και το πλάνο της νέας σεζόν και παράλληλα θα επιχειρήσουμε να διακανονίσουμε τα πολλά και μεγάλα χρέη».

Τον Μάιο του 2015 ο Νίκος Λάσκαρης παρέλαβε μια ΚΑΕ χρεωμένη με 3.500.000 ευρώ και τον Μάρτιο του 2018 την παρέδωσε επιβαρημένη κατά πέντε εκατομμύρια! «Η οικονομική αιμορραγία είναι ακατάσχετη και επιτείνεται από το γεγονός ότι ο Αρης δεν χρωστάει λίγα σε πολλούς, αλλά πολλά σε λίγους» σχολιάζει ο Παναγιώτης Καπάζογλου, αλλά στον αντίποδα η ομάδα σωτηρίας δεν κάνει εκπτώσεις στο όραμα και στις φιλοδοξίες της. «Ο Αρης είναι ο… Αρης. Διαθέτει ένα ισχυρό brand name και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανακτήσει τη λάμψη του. Φαίνεται πολύ μακρινό, αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος και ο πόθος μας είναι να δούμε την ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα το 2024»!