Το μεγάλο παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στην Ιντερ και τη Νάπολι, ανέδειξε νικήτρια… τη Γιουβέντους. Το 0-0 του «Σαν Σίρο» αποτέλεσε δώρο προς τη «Γηραιά Κυρία», η οποία νωρίτερα νίκησε 2-0 την Ουντινέζε και πλέον ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας και ένα ματς λιγότερο από τους «παρτενοπέι». Η Νάπολι συνολικά ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ οι «νερατζούρι» είχαν την πιο καθαρή ευκαιρία του αγώνα, με το δοκάρι του Σκρίνιαρ στο 48΄.

Η Κροτόνε συνέτριψε με 4-1 τη Σαμπντόρια στο «Έτζιο Σίντα» και έκανε άλμα εξόδου από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ το 1-1 στο «Τσιτά ντελ Τρικολόρε», ανάμεσα στη Σασουόλο και τη ΣΠΑΛ, δεν εξυπηρέτησε κανέναν από τους δύο αντίπαλους, που επίσης μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Σε ένα κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, με το«Αρτέμιο Φράνκι» πλημμυρισμένο από τα δάκρυα των φίλων της Φιορεντίνα για το χαμό του αρχηγού Ντάβιντε Αστόρι, οι «βιόλα» ξεπέρασαν την οδύνη και τη συγκίνηση φτάνοντας στη νίκη με 1-0 επί της Μπενεβέντο.

Το γκολ ήρθε στο 25ο λεπτό από τον Βίκτορ Ούγκο, με τον Βραζιλιάνο σκόρερ και όλη την ομάδα να αφιερώνουν στον απόντα συμπαίκτη τους. Από το πρωί, όμως, αυτό συνέβαινε μέσα κι έξω από το γήπεδο. «Κανείς δεν πεθαίνει όσο ζει στις καρδιές εκείνων που παραμένουν», ήταν μόνο ένα από τα δεκάδες πανό που είχαν αναρτηθεί στο στάδιο της Τοσκάνης, ενώ ακόμη και μια μικρή αντιπροσωπεία οπαδών της αντίπαλης ομάδας τίμησε τη μνήμη του Αστόρι.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Ρόμα-Τορίνο 3-0

(56΄ Μανωλάς, 73΄ Ντε Ρόσι, 90΄+3 Πελεγκρίνι)

Βερόνα-Κιέβο 1-0

(52΄ Καράτσολο)

Φιορεντίνα-Μπενεβέντο 1-0

(25΄ Ούγκο)

Μπολόνια-Αταλάντα 0-1

(83΄ Ντε Ρουν)

Κάλιαρι-Λάτσιο 2-2

(25΄ Παβολέτι, 74΄ Μπαρέλα – 35΄ αυτ. Τσεπιτέλι, 90΄+5 Ιμόμπιλε)

Κροτόνε-Σαμπντόρια 4-1

(6΄, 37΄ Τρότα, 23΄ Στόιαν, 85΄ αυτ. Σιλβέστρε – 70΄ Ζαπάτα)

Γιουβέντους-Ουντινέζε 2-0

(20΄, 49΄ Ντιμπάλα)

Σασουόλο-ΣΠΑΛ 1-1

(31΄ πεν. Μπαμπακάρ – 27΄ Αντενούτσι)

Τζένοα-Μίλαν 19:00

Ίντερ-Νάπολι 21:45