Σαφή υπονοούμενα ότι κάτι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών, αφήνει ο Μ. Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, δείχνει να προδικάζει τις εξελίξεις και να επιτείνει το θρίλερ με την κράτησή τους.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη στη Zeit, στην πρώτη παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, οι αρχές της χώρας του θα ανακαλύψουν αν αυτό συνέβη κατά λάθος ή από πρόθεση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα δεν επιθυμεί ανταλλαγή των 2 Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.
«Δεν μπορώ να ξέρω, πέρασαν παράνομα τα σύνορα. Αυτό εξαρτάται από τους ερευνητές και τα δικαστήρια, που τώρα πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται από πίσω. Ηταν λάθος ή πρόθεση; Θέλουν να είναι σίγουροι», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Σε ερώτηση για το αν η Αγκυρα επιθυμεί την ανταλλαγή τους με τους Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, απάντησε αρνητικά, αποκρούοντας προς το παρόν τις ακραίες φωνές που ζητούν ανταλλαγή.
«Δεν θέλουμε μία τέτοια συμφωνία. Αλλωστε, δεν συλλάβαμε τους Ελληνες στρατιώτες στην Ελλάδα, αλλά σε τουρκικό έδαφος. Εχουμε ζητήσει εδώ και καιρό επίσημα την έκδοσή τους από την Ελλάδα»