Ένα εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο και ένα μέτριο δεύτερο, συνέθεσαν την εικόνα της εναρκτήριας αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής της Ligue 1, με τη Μονακό να παίρνει τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Στρασμπούρ με 3-1.

Οι γηπεδούχοι, παρότι ισοφάρισαν γρήγορα, δεν κατάφεραν να αποφύγουν τη δεύτερη σερί ήττα τους, εν αντιθέσει με τους «Μονεγάσκους» που έφτασαν σχετικά άνετα στο δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο».

Η Μονακό προηγήθηκε στο 5′ με τον Γιόβετιτς, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 19′ με τον Μπαχόκεν. Τελικά, η Μονακό πήρε τη νίκη με τα γκολ των Ρόνι Λόπες (21′) και Φαμπίνιο (41′).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Απέναντι σε μία ομάδα που δίνει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, η Σάλκε κατάφερε να αποδράσει με σπουδαίο «διπλό» (1-0 τη Μάιντς) και να κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την απευθείας έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου.

Την τέταρτη σερί νίκη των «βασιλικών μπλε», στο εναρκτήριο ματς της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga, «υπέγραψε» στο 55ο λεπτό ο Ντάνιελ Καλιγκιούρι.

ΙΣΠΑΝΙΑ:Ακόμη πιο κοντά στη δεύτερη κατηγορία «έσπρωξε» την Λα Κορούνια η Τζιρόνα, μετά την επικράτηση της με 2-0 στο εναρκτήριο ματς της 28ης αγωνιστικής της La Liga.

Η ομάδα της Γαλικίας παρέμεινε για 13ο σερί ματς χωρίς νίκη (9 ήττες, 4 ισοπαλίες) και συγκεκριμένα από τις 9 Δεκεμβρίου όταν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής είχε επικρατήσει της Λεγανές με 1-0.

Τα γκολ της Τζιρόνα πέτυχαν οι Στουάνι (21′) και Χουάνπε (57′).