Από την Τρίτη θα υπάρχουν εξελίξεις στην έφεση του Ολυμπιακού για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκδικάστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη (13/03) στις 13:00 για να καταθέσουν υπόμνημα, ενώ την ίδια ημέρα αναμένεται να βγει και η οριστική απόφαση για την τύχη της Έφεσης.

Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι νομικοί Αργύρης Λίβας και Βασίλης Δημακόπουλος, ενώ στην αίθουσα βρέθηκαν και οι Κώστας Καραπαπάς, Κούλης Δουρέκας. Η εκδίκαση του Ολυμπιακού:

Δημακόπουλος: «Να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας»
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Βασίλης Δημακόπουλος: «Η ευθύνη της εντός έδρας ΠΑΕ περιορίζεται μόνο εφόσον υπάρχει υπαίτια συμπεριφορά» ξεκίνησε ο κ. Δημακόπουλος. Και πρόσθεσε: «Η ΠΑΕ παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το αγώνα έκανε ότι έπρεπε για να μην παραλείψει κάτι. Οι ποινές είναι δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας». Με την τοποθέτηση αυτήο κ, Δημακόπουλος, ζήτησε αν τιμωρηθεί τελικά ο Ολυμπιακός, να επιβληθούν πιο ήπιες ποινές.

Να σημειωθεί ότι την αρχή της αναλογικότητας την εφαρμόζουν εδώ και καιρό οι πειθαρχικές επιτροπές.

«Οι κυρώσεις δεν έχουν την αναλογικότητα ως προς τον βαθμό της παραβατικότητας» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δημακόπουλος για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό.

Λίβας: «Οι φίλαθλοι διαμαρτυρήθηκαν στους παίκτες του Ολυμπιακού»
Σειρά πήρε ο Αργύρης Λίβας, επίσης δικηγόρος του Ολυμπιακού: «Όσον αφορά τα περιστατικά που μας καταλογίζονται, έχει καταλήξει η ΕΠΟ στο συμπέρασμα ότι η καύση κάποιον κασκόλ, μας τιμωρεί με την παράγραφο β. Δεν προβλέπεται πουθενά αντίστοιχη ποινή. Δεν υπάρχει κάποια κλοπή πανό. Τα προμηθεύτηκαν και για εμπαιγμό, πραγματικά τα έκαψαν. Δεν υπάρχει όμως φθορά ξένης περιουσίας.

Τα συγκεκριμένα άτομα που έκαναν τα επεισόδια, δεν εισήλθαν για να επιτεθούν ή για να κάνουν φθορά. Οι φίλαθλοι μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας παίκτες. Οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν αποχωρήσει. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι μπήκαν για να επιτεθούν στους παίκτες της ΑΕΚ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν επιτέθηκαν εναντίον οποιουδήποτε αξιωματούχου αγώνα, παρά μόνο στο τέλος έγιναν κάποιες μικρές αψιμαχίες. Δεν μπήκαν για να επιτεθούν, περπατούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο», συνεχίζει ο Αργύρης Λίβας.

Ακόμη πρόσθεσε: Αν δεν εφαρμοστεί εδώ η αρχή της αναλογικότητας, δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Είχαμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Θα σας παρακαλούσα, για προθεσμία για υπόμνημα, την ποινή της έδρας την έχουμε εκτίσει».

Πρόεδρος: «Βλέπουμε τι γίνεται στα γήπεδα»
Η εκδίκαση ολοκληρώθηκε με την ατάκα του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων, Δημήτρη Σκουτέρη που είπε: «Προς γνώσιν για το πως αποφασίζουμε, πηγαίνουμε στα γήπεδα, και βλέπουμε τι γίνεται».