Την επέκταση τηςτουριστικής περιόδουστην Κρήτη μέσα από την ενίσχυση της παρουσίας των επιχειρήσεων του νησιού στο Διαδίκτυο αλλά και την ψηφιακή ανάδειξη του κρητικού πολιτισμού προωθούν από κοινού η Περιφέρεια Κρήτης και η Google. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, η Google αναλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση των τοπικών επιχειρήσεων σε ψηφιακές δεξιότητες, παρέχοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα εργαλεία για την ενίσχυση της διαδικτυακής τους παρουσίας.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ψηφιοποίηση των θησαυρών του μουσείου της αρχαίας Ελεύθερνας και την ανάδειξής τους στην πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture με σκοπό την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ. Το πρόγραμμα για την Κρήτη ανακοίνωσαν σε ειδική εκδήλωση στις αρχές της εβδομάδας ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η διευθύντρια marketing της Google στην Ελλάδα Μαρία Φουντά. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν δωρεάν από την Google ώστε οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται να ενισχύσουν την ψηφιακή τους παρουσία και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουν το Διαδίκτυο για να προσελκύσουν τουρίστες πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, ομάδα πέντε ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow Greek Tourism Online θα εγκατασταθεί στην Κρήτη, προκειμένου να υποστηρίξει δωρεάν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Οι σύμβουλοι θα προσφέρουν ομαδικά σεμινάρια, ενώ θα έχουν και κατ’ ιδίαν συναντήσεις με σκοπό να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να καταχωρήσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες τους στους χάρτες και στην αναζήτηση μέσω του Google My Business.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ 360 ΜΟΙΡΕΣ. Επιπροσθέτως, οι Online Advisors θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View, επιτρέποντας στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας g.co/greektourism/crete. Για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με το crete@ggto.gr. Η συνεργασία αυτή θεωρείται ως το επόμενο μεγάλο βήμα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google, η οποία, από το 2014 μέχρι τώρα, έχει εκπαιδεύσει πάνω από 86.000 έλληνες επαγγελματίες σε όλη την χώρα.