Νέα στοιχεία για το θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στην Αιτωλοακαρνανία, φέρνει στο φως ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής που συνέταξε έκθεση 42 σελίδων, στην οποία κάνει ξεκάθαρα λόγο για σκηνοθετημένη αυτοχειρία, με τουλάχιστον δυο δράστες. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι άλλα στοιχεία και η επίσημη θέση της Αστυνομίας δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Λαγούδη αυτοκτόνησε.

Στη νέα  φωτογραφία – ντοκουμέντο που έφερε σήμερα στην δημοσιότητα  το Star, φαίνεται ένα δεύτερο ίχνος από παπούτσι το οποίο είναι στον «ουρανό» του αυτοκινήτου και πάνω από το δεξί πίσω τζάμι.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι αποτύπωμα από παπούτσι και μοιάζει σαν αυτά τα τρακτερωτά μποτάκια που φοράμε. Πιθανότατα εφόσον είναι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου όπου και βρέθηκε η Ειρήνη, το αποτύπωμα αυτό ανήκει στην 44χρονη. Το ένα είναι στο τζάμι και το άλλο πάνω στην οροφή.

Το εν λόγω αποτύπωμα, ανιχνεύτηκε από τον Αναστάσιο Δέδε, ειδικό  πραγματογνώμονα που όρισε η οικογένεια, με ειδικό φακό πολύ δυνατού χρώματος.

Ο Αναστάσιος Δέδες έχει κι άλλα στοιχεία-φωτογραφίες που ακόμα και στον δικηγόρο της οικογένειας τα αποκαλύπτει με το σταγονόμετρο, καθώς προσέχει πολύ έως ότου το ένα στοιχείο «δέσει» με το άλλο.
Στο Star μίλησε επίσης και ο κος Γκουρμπάτσης, ο οποίος ξεκαθάρισε κάποια πράγματα ακόμα:

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε κι άλλο ή άλλα άτομα εκτός από την Ειρήνη Λαγούδη και αυτό φαίνεται από το ίχνος καύσης που έχει αφήσει η αιθάλωση στην πόρτα του οδηγού. Αυτό σημαίνει πως όταν σβήστηκε από μόνη της η φωτιά από έλλειψη οξυγόνου, άνοιξε την πόρτα, εξήλθε ο καπνός άφησε το ίχνος αιθάλωσης στον ουρανό και στο αμάξωμα, και η πόρτα ξαναέκλεισε αφού -κατά την άποψή μου-, μετακινήθηκε το θύμα. Επειδή ειπώθηκε ότι μπορεί το τζάμι του οδηγού να ήταν κάποια εκατοστά ανοιχτό, είμαι κατηγορηματικός. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν ήταν κατεβασμένο έστω και λίγο το τζάμι, ο καπνός εξερχόμενος, θα άφηνε ίχνος καύσης διαφορετικό από το συγκεκριμένο. Θα άφηνε μόνο στον ουρανό και εξωτερικά στο πάνω μέρος της πόρτας του οδηγού.Το συγκεκριμένο ίχνος καύσης δεν έχει να κάνει με το ότι η ζώνη του οδηγού βρέθηκε εκτός οχήματος γιατί το πάχος της είναι 1-2 χιλιοστά το πολύ και αυτό δεν επηρεάζει τη στεγανοποίηση της πόρτας στο πάνω μέρος. Δεν υπήρχε περίπτωση να έφευγε ο καπνός εξαιτίας της ζώνης» δήλωσε, προσθέτοντας πως:

«Όλα τα ίχνη καύσης δίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες στους ειδικούς», καθώς μπορούν να καταλάβουν πόσο φυσούσε εκείνη την ημέρα, ακόμα και την κατεύθυνση που είχε ο άνεμος.