Ο Ράφα Ναδάλ αποφάσισε, την περασμένη εβδομάδα, ν’ αποσυρθεί, τελευταία στιγμή, από το τουρνουά του Ακαπούλκο. Ο Ισπανός σούπερ σταρ ένιωσε στην προπόνηση ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι, εκεί όπου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του Australian Open, και οι γιατροί δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου κόντρα στον Φελιθιάνο Λόπεθ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν το έκτο σερί τουρνουά το οποίο δεν μπόρεσε να ξεκινήσει ή να ολοκληρώσει ο Ναδάλ, καθώς προηγήθηκαν η Βασιλεία, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μπρίσμπεν και η Μελβούρνη. Σύμφωνα με τους γιατρούς δεν θα συμμετάσχει τελικά ούτε στα Masters του Indian Wells και του Μαϊάμι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δυστυχώς, ο τραυματισμός που είχα πριν ξεκινήσω στο τουρνουά του Ακαπούλκο, ήταν στην ίδια περιοχή με αυτόν που είχα στη Μελβούρνη. Δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Μαϊάμι ή στο Indian Wells, γιατί χρειάζεται χρόνος για να αναρρώσω», τόνισε ο Ναδάλ και συμπλήρωσε:

Ήταν πολύ οδυνηρό που έπρεπε να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το Ακαπούλκο και είναι πολύ δύσκολο που δεν θα αγωνιστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα μου λείψετε και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω το 2019.» Ο 31χρονος Ισπανός, Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, θα επιστρέψει όπως όλα δείχνουν στους αγώνεςψ τον Απρίλιο.