Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξέφρασε την άποψη ότι η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ από την ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν στον αγώνα ρεβάνς της προσεχούς Τρίτης για τους «16» του Champions League δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες της Ρεάλ Μαδρίτης ως προς την εξασφάλιση της πρόκρισης.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός τέθηκε «νοκ άουτ» για τρεις μήνες, αφού επέλεξε να υποβληθεί σε επέμβαση για να αντιμετωπιστεί ένα κάταγμα σε μετατάρσιο, σε μια προσπάθεια να προλάβει την τελική φάση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι (14/6-15/7) στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο πρώην παίκτης της «βασίλισσας», Άνχελ Ντι Μαρία, αναμένεται να καλύψει το κενό του Νεϊμάρ στο αρχικό σχήμα της Παρί, η οποία καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από την ήττα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», προκειμένου να προκριθεί στους προημιτελικούς.

«Η απουσία του Νεϊμάρ δεν αποτελεί καθόλου μια ανακούφιση για μας. Αισθανόμαστε λύπη για τον Νεϊμάρ, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και ο παίκτης που θα πάρει τη θέση του θα είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των 12 φορές πρωταθλητών Ευρώπης σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τη Χετάφε, και συνέχισε: «Δεν νομίζουμε ότι θα είναι πιο εύκολο χωρίς τον Νεϊμάρ, ξέρουμε ότι στο Παρίσι θα πρέπει να είμαστε στο 2000% εάν θέλουμε να περάσουμε».

Οι Λούκα Μόντριτς και Τόνι Κρόος απουσίασαν και από τη σημερινή προπόνηση, αφού κάνουν θεραπεία για τους τραυματισμούς τους στο γόνατο και τον ιγνυακό τένοντα, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ανησυχία ότι δεν θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση στο «Παρκ ντε Πρενς». Στον αντίποδα, ο Μαρσέλο προπονήθηκε κανονικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα και ο Ζιντάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να του δώσει χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Χετάφε.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Μαρσέλο είναι διαθέσιμος αύριο. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους Μόντριτς και Κρόος καθημερινά, αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι το πως αισθάνονται» υπογράμμισε ο «Ζιζού» και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι αξίζαμε να χάσουμε το παιχνίδι (σ.σ. με την Εσπανιόλ), αλλά πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι έως το τέλος κάθε αγώνα. Είμαστε πολύ ενοχλημένοι γι’ αυτό, αλλά δεν αλλάζει κάτι και πρέπει να κοιτάξουμε τον αγώνα με τη Χετάφε, να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να νικήσουμε ξανά. Φυσικά οι παίκτες σκέφτονται τον αγώνα της Τρίτης (με την Παρί), αλλά, για να παίξουμε καλά εκεί, πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο να παίξουμε καλά αύριο».