Η πρώτη και τελευταία μέχρι σήμερα συμμετοχή του σε ελληνικό clasico αρκούσε στον Τάσο Αυλωνίτη για να εξασφαλίσει την υστεροφημία του. Με εκείνη την ανεξίτηλη στη μνήμη κεφαλιά στις 26 Οκτωβρίου 2014, δύο λεπτά αφότου εισήλθε άρον – άρον στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη αντικαθιστώντας τον λαβωμένο Αλμπέρτο Μποτία, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο απρόσμενους ρυθμιστές σε ντέρμπι Αιωνίων. Από κομπάρσος ο τότε στόπερ του Ολυμπιακού έγινε πρωταγωνιστής με οσκαρική ερμηνεία!

Παραμένει μάλιστα μέχρι σήμερα ο τελευταίος έλληνας σκόρερ σε clasico. Μετά την τζίφρα του Αυλωνίτη (που πλέον ετοιμάζεται να βιώσει από την ανάποδη το ντέρμπι ως μέλος του Παναθηναϊκού) έχουν κουνήσει πλεκτό μόνο ξένοι παίκτες.

Πιστώθηκαν γκολ τρεις Αργεντινοί (Τσόρι Ντομίνγκες, Εστεμπάν Καμπιάσο από τον Ολυμπιακό, Λούκας Βιγιαφάνιες από τον Παναθηναϊκό), ένας Κροάτης (ο Μλάντεν Πέτριτς του Τριφυλλιού), ένας Μαροκινός (ο Μάνουελ Ντα Κόστα των Ερυθρόλευκων), ένας Νιγηριανός (ο Μπράουν Ιντέγε του Ολυμπιακού), ένας Σουηδός (ο Πράσινος Μάρκους Μπεργκ), ένας Ισπανός (ο Αλμπέρτο Μποτία των Πειραιωτών) και ένας Νορβηγός (ο Ερυθρόλευκος Ταρίκ Ελιουνούσι), ενώ χρεώθηκε αυτογκόλ ένας Γάλλος με καταγωγή από το Κονγκό (ο Αρτούρ Μαζουακού με τη φανέλα του Ολυμπιακού).

Από τους προαναφερθέντες σκόραραν σε δύο clasico ο Μπράουν Ιντέγε και ο Μάρκους Μπεργκ (ο Σουηδός έδρασε συνολικά σε τρία ντέρμπι Αιωνίων αν συνυπολογιστεί και η περίοδος πριν από την 26η Οκτωβρίου 2014).

Αν πάντως ο Τάσος Αυλωνίτης καταφέρει να σκοράρει και την προσεχή Κυριακή (19:30) στο Καραϊσκάκη –με τη φανέλα πλέον του Τριφυλλιού –θα εισέλθει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ.

Από τους συνολικά 25 παίκτες που έχουν θητεύσει και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό μόνο δύο έχουν πετύχει γκολ και με τα δύο εμβλήματα στο στήθος: ο Στράτος Αποστολάκης και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Ο Αγρινιώτης είχε δράσει ως παίκτης του Ολυμπιακού στην ήττα 3-4 στο Καραϊσκάκη στις 25 Φεβρουαρίου 1990 και με τη φανέλα του Τριφυλλιού στη νίκη 1-0 στο ΟΑΚΑ στις 28 Απριλίου 1996.

Ο κύπριος σέντερ φορ από την πλευρά του πέτυχε συνολικά πέντε γκολ σε ντέρμπι Αιωνίων εκ των οποίων τα τέσσερα κατά του Ολυμπιακού. Σκόραρε στο 1-1 της Ριζούπολης στις 22 Νοεμβρίου 2003, στο νικηφόρο για τον Παναθηναϊκό τελικό Κυπέλλου 3-1 της ίδιας σεζόν στη Νέα Σμύρνη (δύο τέρματα) και στην επικράτηση 1-0 στις 10 Απριλίου 2005 στο Απόστολος Νικολαΐδης. Ως παίκτης του Ολυμπιακού έδρασε απέναντι στο Τριφύλλι στη νίκη 3-2 στο Καραϊσκάκη στις 15 Ιανουαρίου 2006.

Κοινοί παρονομαστές

Πέρα από τον Τάσο Αυλωνίτη έχει θητεύσει στον Ολυμπιακό ένας ακόμη παίκτης από το σημερινό ρόστερ του Παναθηναϊκού: ο Φάνης Τζανδάρης. Η διαφορά βέβαια είναι πως ο 25χρονος μέσος μέτρησε μόνο μία συμμετοχή σε επίσημο αγώνα με τα ερυθρόλευκα (στο 2-2 με τον Πλατανιά στο Κύπελλο στις 28 Οκτωβρίου 2015).

Ο Αυλωνίτης από την άλλη κατέγραψε στο ενεργητικό του 25 συμμετοχές και 2 γκολ.

Συνολικά 25 είναι και οι κοινοί παρονομαστές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με πρώτο στη λίστα τον Λεωνίδα Καλογερόπουλο που μεταπήδησε από το Τριφύλλι στους Ερυθρόλευκους το 1927.

Αναλυτικά (σε παρένθεση η ομάδα στην οποία θήτευσαν πρώτα): Λεωνίδας Καλογερόπουλος (Παναθηναϊκός), Στάθης Μανταλόζης (Ολυμπιακός), Λάκης Σοφιανός (Παναθηναϊκός), Κώστας Παπάζογλου (Ολυμπιακός), Γιαννακός Φραντζής (Ολυμπιακός), Χάρης Γραμμός (Παναθηναϊκός), Γιώργος Δεληκάρης (Ολυμπιακός), Αντώνης Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός), Λευτέρης Πουπάκης (Ολυμπιακός), Γιάννης Κυράστας (Ολυμπιακός), Μάικ Γαλάκος (Ολυμπιακός), Νίκος Σαργκάνης (Ολυμπιακός), Νίκος Βαμβακούλας (Ολυμπιακός), Στράτος Αποστολάκης (Ολυμπιακός), Κρις Καλαντζής (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καπουράνης (Ολυμπιακός), Τάσος Μητρόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (Παναθηναϊκός), Αντώνης Νικοπολίδης (Παναθηναϊκός), Μιχάλης Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Σεμπάστιαν Λέτο (Ολυμπιακός), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Βλαχοδήμος (Ολυμπιακός), Τάσος Αυλωνίτης (Ολυμπιακός) και Φάνης Τζανδάρης (Ολυμπιακός).