Τη δυσμενή μετάθεση ενός ανώτερου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού για μια ανάρτησή του στο facebook κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Bουλή. Οπως αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο ανώτατος αξιωματικός –χωρίς να επικαλεστεί τη στρατιωτική του ιδιότητα –σχολίασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, την τραγωδία της Μάνδρας, που ήταν το θέμα των ημερών. Στην ανάρτησή του στηλίτευσε την απουσία των κυβερνητικών παραγόντων από την περιοχή. «Κανείς υπουργός, βουλευτής, δήμαρχος ή περιφερειάρχης –ανεξαρτήτως κόμματος –δεν παραιτήθηκε μετά από αυτή την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους» έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook. Το «λάθος» του όμως ήταν να συνδέσει τη νεροποντή στη Μάνδρα με ένα άλλο επίκαιρο θέμα. Αυτό, της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. «Ποιος μπορεί ακόμα να πιστεύει στο ηθικό πλεονέκτημα της πρώτης φοράς Αριστερά» διερωτήθηκε ο ανώτατος αξιωματικός, σημειώνοντας την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για προστασία των αμάχων στην Υεμένη. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός έχει συγγενική σχέση με έναν από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης αυτής.

Την επόμενη ημέρα το πρωί κλήθηκε να λογοδοτήσει σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την ανάρτησή του. Και την ίδια ημέρα, πριν τελειώσει η «απολογία» του, είχε ήδη βγει το «φύλλο πορείας» του. Εν μέσω της χρονιάς και σε χρόνο-ρεκόρ, ο ίδιος μετατέθηκε στη Σαλαμίνα, που είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο όπου μπορεί να πάει με βάση τον βαθμό του.

«ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ». «Κάποιοι από την κυβέρνηση, προφανώς, ενοχλήθηκαν και διατάχθηκε διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για την ανάρτηση στο facebook και άμεση απόσπαση του αξιωματικού», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον υπουργό να απαντήσει ποιες ήταν οι επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες για να μετατεθεί ο αξιωματικός «εν μια νυκτί» και αν η μετάθεσή του αποτελεί «προειδοποιητική βολή» προς τον ναύαρχο ΓΔΑΕΕ προκειμένου να μην προβεί σε νέες αποκαλύψεις για τη συμφωνία με τους Σαουδάραβες. Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας θα κληθεί στη Βουλή να απαντήσει για το αν έχει δοθεί εντολή να παρακολουθούνται οι προσωπικές σελίδες των στρατιωτικών στα κοινωνικά δίκτυα. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματικός έχει περάσει από επιτελικές θέσεις, έχει διαχειριστεί λεπτές καταστάσεις όπως η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, κατέχει δύο μάστερ, ένα διδακτορικό και είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ.