Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αντιδράσεις των γερμανών φιλάθλων για την καθιέρωση αγώνων της Μπουντεσλίγκα και τις Δευτέρες. Μετά τους φιλάθλους της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που έριξαν 1.000 μπαλάκια του τένις στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τη Λειψία την περασμένη εβδομάδα, χθες ήταν η σειρά των φίλων της Ντόρτμουντ να πουν το δικό τους «όχι».

Η περίφημη Südtribüne, η Νότια Εξέδρα του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ με χωρητικότητα 24.500 φιλάθλων, ήταν μισογεμάτη όπως και οι άλλες εξέδρες του γηπέδου της Ντόρτμουντ στο παιχνίδι με την Αουγκσμπουργκ. Περισσότερα από 350 φαν κλαμπ, που αντιστοιχούν σε 20.000 φιλάθλους, ανακοίνωσαν ότι δεν θα προσέλθουν στο γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Λίγκας να διεξάγονται αγώνες τις Δευτέρες.

Ο εκφωνητής του σταδίου Νόρμπερτ Ντίκελ είπε στους φιλάθλους: «Σεβόμαστε τη γνώμη όσων επέλεξαν να μείνουν σπίτι τους». Ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι η Ντόρτμουντ θα παλέψει ώστε στην επόμενη τηλεοπτική συμφωνία να μη διεξάγονται παιχνίδια πέραν του Σαββατοκύριακου.

Αγωνιστικά, οι Βεστφαλοί ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Αουγκσμπουργκ.

– Στην Ιταλία, σίφουνας η πρωτοπόρος Νάπολι πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Κάλιαρι με 5-0.