Θέμα χρόνου είναι πλέον και η επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησης της Κατερίνας Μάρκου στη ΝΔ, κίνηση που είχε εν πολλοίς προαναγγελθεί από την ίδια μετά τις θετικές δηλώσεις που έχει κάνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χθες, η ανεξάρτητη βουλευτής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ στο γραφείο του στη Βουλή και επαναβεβαίωσε την απόφασή της να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να πει κάτι συγκεκριμένο. «Το γραφείο μου είναι πάντοτε ανοιχτό για όλους» είπε χαμογελώντας. Οι στενοί του συνεργάτες πάντως επιβεβαίωσαν ότι το πολιτικό φλερτ θα καταλήξει πολύ σύντομα σε γάμο, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η συμπόρευση της Κατερίνας Μάρκου με τη ΝΔ είναι η πρώτη μιας σειράς κινήσεων που έχει προετοιμάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι οποίες έχουν ως στόχο την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος. Η επιδίωξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ειδικότερα, είναι μέσα από τα πρόσωπα που θα κληθούν να συμμετάσχουν στις εκλογικές λίστες, αλλά και μετά στην κυβέρνηση, εφόσον ο ίδιος είναι ο νικητής της αναμέτρησης, να τονίσει και τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ (στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων του κράτους, της οικονομίας κ.λπ.), αλλά και την προσήλωση στις σταθερές άξιες της συντηρητικής παράταξης (στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, του νόμου και της τάξης κ.λπ.), της οποίας ηγείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν μέσα στην άνοιξη θα αφορούν τον νυν βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, ο οποίος επίσης έχει μιλήσει θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον ανεξάρτητο Χάρη Θεοχάρη. Ο τελευταίος είχε συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά από το πόστο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, οι δίαυλοι επικοινωνίας της ΝΔ με τον επίτιμο αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο παραμένουν ανοικτοί, όπως βεβαιώνουν και οι δύο πλευρές. Υπενθυμίζεται ότι ο Σαμαράς είχε βολιδοσκοπήσει τον απόστρατο στρατηγό για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, αλλά δεν υπήρξε σε εκείνη τη φάση θετικό αποτέλεσμα. Επίσης, υποψήφιος με τη ΝΔ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές πιθανότατα θα είναι και ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Χάρης Κονιδάρης.