Ο Αρης πέρασε εύκολα και από το Αιγίνιο και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά των έξι βαθμών από τον μαχητικό ΟΦΗ που κρατάει τη δεύτερη θέση. Ολα αυτά σε μια Φούτμπολ Λιγκ που «αποχαιρέτησε» άλλη μία ομάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων. Από την Παρασκευή, η Βέροια αποτελεί παρελθόν καθώς αποβλήθηκε και πλέον το πρωτάθλημα συνεχίζεται με 16 ομάδες.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού νίκησε 4-1 τον Αιγινιακό «καθαρίζοντας» το ματς από τα πρώτα 15 λεπτά με δύο γκολ των Διαμαντόπουλου και Πλατέλλα. Αυτή τη φορά ο τεχνικός του Αρη αποθέωσε τους παίκτες, τους οποίους χαρακτήρισε «πραγματικούς μάγκες». Ο Σπανός ήταν ενθουσιασμένος από την παρουσία της ομάδας σε μια δυνατή έδρα και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες: «Είναι άλλο να δουλεύεις μία ομάδα η οποία θέλει την μπάλα στα πόδια της για να παράγει ευκαιρίες και να σκοράρει και άλλο να το κάνει υπό αυτές τις συνθήκες. Τους αρέσει αυτό που κάνουν και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, βάλαμε τέσσερα γκολ, δεν δώσαμε κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο».

Οι Κριτικοί

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Πανσερραϊκού (Βουό και Ντίνας) φτάνοντας τις πέντε συνεχόμενες νίκες, κάτι που έχει βοηθήσει τους παίκτες να αποκτήσουν μεγάλη αυτοπεποίθηση: «Η εικόνα μας δεν ήταν τόσο καλή, αλλά είναι δουλειά μου να το διορθώσω αυτό. Παρ’ όλα αυτά, το σημαντικό είναι ότι πήραμε ένα τρίποντο που μας κρατά στη δεύτερη θέση. Εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα» είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Με ένα αυτογκόλ του Λεάντρο, η Παναχαϊκή έφυγε νικήτρια από τα Τρίκαλα (1-0), δείχνοντας ότι ξεπέρασε την ήττα – σοκ από τον Αιγινιακό. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου παραμένει στην τρίτη θέση με δύο βαθμούς λιγότερους από τον ΟΦΗ και φυσικά είναι στο «παιχνίδι» της ανόδου. «Είχαμε θέληση, πίστη, ήμασταν πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό νικήσαμε» είπε ο Οφρυδόπουλος. «Ηταν μία σημαντική νίκη σε δυνατή έδρα και κόντρα σε μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες».

Τα αποτελέσματα στην 18η αγωνιστική: Τρίκαλα – Παναχαϊκή 0-1, Απόλλων Λάρισας – Αχαρναϊκός 3-0 (α.α.), Απόλλων Πόντου – Βέροια 3-0 (α.α.), Αιγινιακός – Αρης 1-4, Παναιγιάλειος – Σπάρτη 1-0, Αναγέννηση Καρδίτσας – Δόξα Δράμας 0-1, ΟΦΗ – Πανσερραϊκός 2-0.

Σήμερα θα διεξαχθούν οι αγώνες: Καραϊσκάκης – Κισσαμικός (14.00), Καλλιθέα – Εργοτέλης (15.00). Στη βαθμολογία: Αρης 48, ΟΦΗ 42, Παναχαϊκή 40.