Για λανθασμένη χρήση μιας διάταξης νόμου, η οποία κακώς ψηφίστηκε και πάντως όχι μόνο από τη συμπολίτευση, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος απάντησε από την Ολομέλεια, στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικώς με το θέμα της Ράνιας Αντωνοπούλου.

   Ο κ. Τζανακόπουλος, διαβεβαίωσε επίσης ότι ουδείς άλλος εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, έκανε χρήση της διάταξης αυτής.

   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε στα όσα καταλόγισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για εκ διαμέτρου διαφορετικές συμπεριφορές από τη μία του πρωθυπουργού και της ίδιας της πρώην υπουργού και από την άλλη, του προέδρου της ΝΔ και των στελεχών του κόμματός του, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis.

   "Υπάρχει παραίτηση λόγω ευθιξίας και αποδοχή εκ μέρους του πρωθυπουργού. Για ποιο λόγο δεν παραιτούνται από τα αξιώματά τους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis, μέχρι να καθαρίσει το όνομά τους και για λόγους ευθιξίας; Αναρωτιέμαι πόσες μέρες θα πρέπει να περάσουν για να αποπέμψει από αντιπρόεδρο του κόμματός του τον κ. Γεωργιάδη; Και όχι μόνο για τους λόγους που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο Novartis, αλλά και για λόγους που σχετίζονται με την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον πρωθυπουργό της χώρας και για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια γλώσσα, την οποία ο ίδιος μπορεί να θεωρεί δόκιμη, αλλά που προσβάλλει πολύ λιγότερο την κυβέρνηση αλλά πολύ περισσότερο την παράταξη της ΝΔ" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος. "Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως φιλελεύθεροι από την ΝΔ, που είναι ικανοποιημένοι με τέτοιου είδους τοποθετήσεις", προσέθεσε.

   Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος, έθεσε το ερώτημα "πόσες ημέρες θα περάσουν μέχρι να αναγνωριστεί η πολιτική ευθύνη από την ΝΔ για τα όσα συνέβησαν στον χώρο του φαρμάκου από το 2000 μέχρι το 2010 και από το 2010 μέχρι το 2015. Έχει ευθύνη για τον τρόπο που έγινε η τιμολόγηση των φαρμάκων;" για να επισημάνει ότι "αυτά είναι τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα".

   "Μου κάνει εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα για ηθικό έλλειμμα της κυβέρνησης, όταν "κρύβατε λίστες και στικάκια στα συρτάρια, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μεγάλο σκάνδαλο, αλλά, όταν έρχεται η ώρα να δώσετε λογαριασμό, μιλάτε για σκευωρία, πολιτικές διώξεις, απόπειρα εξόντωσης" συνέχισε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διερωτήθηκε δε "από ποιόν γίνεται απόπειρα εξόντωσης από Δικαιοσύνη, από Έλληνες δικαστές;" και κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ, να πουν τα ονόματα των εισαγγελικών και των δικαστικών λειτουργών, που ήρθαν σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση.

   "Έχετε δάνεια 200 εκ. ευρώ. Η κ. Αντωνοπούλου θα επιστρέψει τα 12.000 ευρώ, εσείς θα επιστρέψετε τα 200 εκ.;" ρώτησε εξάλλου προς την ΝΔ.

   
"Ακούστε γιατί δεν θα παραιτηθώ! Δεν πρόκειται να παραιτηθώ διότι ο κ. Τσίπρας με την κυρία Παπασπύρου, την δεύτερη μητέρα σας, την κ. Θάνου και τον Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή την ιστορία!" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: "Και προσέξετε που το ξέρω. Μας είπατε ‘κάντε μήνυση και στο FBI'. Προ μιας ώρας ο κ. πρέσβης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι καμία έρευνα δεν κάνει το FBI για κανέναν Έλληνα πολιτικό. Να γιατί δεν κάνουμε μήνυση στο FBI και κάνουμε σε εσάς. Γιατί εσείς το στήσατε!", είπε απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Δ. Παπαδημητρίου, αναφορικά με την υπόθεση της επιδότησης του ενοικίου του: "Και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά. 'Αρα, μαζί της (σ.σ. με την Ράνια Αντωνοπούλου) πρέπει να πάει στην παραίτηση", είπα. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι "αν για όποιον αναφέρεται το όνομα του στη δικογραφία, πρέπει να παραιτηθεί΄, τότε αυτή η αναφορά είναι και για τον κ. Κουρουμπλή, τον κ. Ξανθό, τον κ. Πολάκη, διότι αναφέρονται σε έγγραφο που έχει αποκρύψει η κυβέρνηση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από