Διαψεύδει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευμα για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016 και εμπλοκή του κατ' αυτόν τον τρόπο στην υπόθεση της Novartis.

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου -η οποία χειριζόταν τον φάκελο της Novartis πριν εξαναγκαστεί σε παραίτηση- είχε διαβιβάσει τον Μάρτιο του 2017 στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη έγγραφο με καταγγελία για «απάτη» και «τη μεγαλύτερη ληστεία» κατά την τιμολόγηση των φαρμάκων το 2016 και ειδικά για μια υπουργική απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 980 που διαβιβάστηκε στον αντεισαγγελέα από την κα Ράικου ήταν μια επιστολή που καλούσε την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς να ψάξει και όσα συνέβαιναν το 2016. Ο αποστολέας ανέφερε ότι στην τελευταία τιμολόγηση του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από