«Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για όλους αυτούς που συνεργάστηκα, μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά για τον κύριο Πικραμμένο. Είναι η πιο γελοία περίπτωση» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως «η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη συντριβή».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε «στα όσα περί διώξεων για εσχάτη προδοσία από την επόμενη Βουλή» είχε πει και κατά τη χθεσινοβραδινή του αγόρευση στο κοινοβούλιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο «για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου», επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν εννοώ, εξήγησε, για εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας αλλά εδώ η εσχάτη προδοσία νοείται ως κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος με τη συνεργασία πολιτικών και δικαστικών παραγόντων με πρωτοβουλία των πολιτικών παραγόντων.

«Ο πρωθυπουργός διέπραξε ατιμία»

Η επόμενη Βουλή, είπε ο κ. Βενιζέλος, έχει το πολιτικό βάρος να καθαρίσει και να αλλάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Μπορεί η επόμενη βουλή να βρεθεί μπροστά σε σοβαρά προβλήματα αλλά πρώτα θα εκκαθαριστεί η παρούσα συκοφαντία.

Πρώτα θα ριχτεί φως σε αυτή τη σκευωρία που στήθηκε με τους ψευδομάρτυρες και όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτή την κατάχρηση εξουσίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός διέπραξε το βράδυ της Τετάρτης ατιμία. Εκανε λόγο στην αγόρευσή του για πολιτικές ευθύνες, μιλώντας για τη φαρμακευτική δαπάνη και λοιπά και στη συνέχεια το πήγε στις ποινικές ευθύνες και προέτρεψε τους βουλευτές του να ψηφίσουν την πρόταση της παραπομπής, δηλαδή τους έθεσε σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Μίλησε, επίσης, για «προδιαγεγραμμένες διώξεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης» και επικαλέστηκε δηλώσεις του κυρίου Τσίπρα πριν από ένα χρόνο αλλά και συνεχή δημοσιεύματα.

Οπως υποστήριξε, «πολλές φορές είχαν μιλήσει τους τελευταίους 14 μήνες για πρωθυπουργό που εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis και τελικά έβαλαν δύο για να είναι σίγουροι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από