Ως αρχισυμμορίτη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρβος παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis. Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε βαριές κατηγορίες για την κυβέρνηση και όποιον άλλον εμπλέκεται. «Με ακούτε άθλιοι σκευωροί», ήταν η χαρακτηριστική φράση στην οποία κατέληγε αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα του για την αποδόμηση του κατηγορητηρίου.

«Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε αυτή τη σκευωρία», είπε αρχικά και συνέχισε: «ο πρωθυπουργός με βδελυρό τρόπο χτίζει πλεκτάνη σε βάρος του συνόλου του πολικού κόσμου».

Αναφερόμενος στη δικογραφία που τον φέρνει κατηγορούμενο είπε πως: «όσο και αν έχω προσπαθήσει αυτόν τον καιρό κατέστη αδύνατον να αντιληφθώ της συνθήκες για τις οποίες καλούμαι να απολογηθώ», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που κλήθηκε σε απολογία είναι «η αντιπολιτευτική μου φωνή που κάνει ζημία» στην κυβέρνηση.

Στη συνέχεια απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό «που τόλμησε να τον κατηγορήσει» τόνισε πως είναι «είναι ελάχιστος για να μπορέσει να τον φιμώσει».

Όσον αφορά του μάρτυρες είπε πως «καταθέτουν ασυνάρτητα και αστοιχείωτα γεγονότα που στην πραγματικότητα είναι ψεύδη και συκοφαντίες».

«Για να τελειώνουμε με τις φαιδρότητες με τα βάναυσα και συκοφαντικά ψεύδη που εκστόμισαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες είμαι εδώ σε καθαρτήρια αποστολή», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Λένε ότι μείωσα τις τιμές και έκανα εξαιρέσεις στη Novartis αλλά «από εμένα η εταιρεία αυτή έχασε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αυτό προκύπτει από τα στοιχεία».

Τονίζει δε πως σε περίπτωση που υπήρχε κάτι μεμπτό θα το είχαν φέρει αμέσως στην επιτροπή ενστάσεων ανταγωνιστές ή κάποια εφημερίδα

Στην ομιλία του εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θέλει να θέσει τους αντιπάλους της «εκτός πολιτικής» με όρους που έρχονται από τις πιο μαύρες σελίδες του 20ου αιώνα. «Δεν έχετε τη δυνατότητα να μας κοιτάτε στα μάτια. Μιλάτε μέσα από την κουμπότρυπα μας κουκούλας».

Κλείνοντας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές προσθέτοντας πως «τα επιχειρήματά τους τα συνθλίβω στις μηνύσεις μου», ενώ αύριο, Πέμπτη, θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.