Την εγκύκλιο για τον τρόπο που θα γίνει η εκλογή των συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με επικεφαλής τον Αντώνη Βγόντζα.
Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο δικαίωμα ψήφου για την εκλογή συνέδρων για το Συνέδριο που θα γίνει στις 16 – 18 Μαρτίου, θα έχουν όλοι όσοι πήραν μέρος στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου και δήλωσαν ότι συμμετείχαν ως μέλη του νέου φορέα.
Επίσης όσα μέλη εγγραφούν στην ιστοσελίδα kinimaallagis.gr έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Μέχρι εκείνη την ημέρα μπορεί να γίνει και η επικαιροποίηση των στοιχείων που όμως δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση δικαιώματος ψήφου. Διευκολύνει όμως για τον εντοπισμό του εκλογικού τμήματος που θα ασκήσει το δικαίωμά του.
Κατά την επικαιροποίηση δεν απαιτείται η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του εκλογέα. Ούτε απαιτείται η καταβολή εισφοράς η οποία θα καταβληθεί την ώρα άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος.
Οποιος κατά τις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου έχει ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και επιθυμεί να ψηφίσει και στις εκλογές της 4ης Μαρτίου σε διαφορετικό εκλογικό κέντρο οφείλει να το δηλώσει υποχρεωτικά κατά την επικαιροποίηση των στοιχείων, έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Τέλος, την 1η Μαρτίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής ο πλήρης κατάλογος των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν καθώς και οδηγίες για το πού θα ψηφίσει ο καθένας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από