Η Τούμπα από την AEL FC Arena απέχει 151 χιλιόμετρα. Για τον Παναθηναϊκό αυτή η απόσταση φάνηκε βουνό αφού χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες και 11 παιχνίδια φέτος (5 ισοπαλίες και 6 ήττες) για να σημειώσει εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα!

Από το εντυπωσιακό 3-2 πέρυσι (31/5/2017) στην Τούμπα, στο φινάλε των πλέι οφ, είχε να νικήσει εκτός έδρας ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα και το έκανε χθες στη Λάρισα επικρατώντας της τοπικής ομάδας (1-0) με το γρήγορο γκολ του Λουντ.

Την ημέρα που άρχιζε η μεγάλη νηστεία του Πάσχα, την Καθαρή Δευτέρα, ο Παναθηναϊκός δεν… νήστεψε εκ νέου τις εκτός έδρας επιτυχίες και έκανε σεφτέ, ανεβαίνοντας στην 9η θέση και απέχοντας πλέον μόλις τέσσερις βαθμούς από την 5η θέση (και τον Πανιώνιο) που οδηγεί εκτός συνταρακτικού απροόπτου στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Κακά τα ψέματα, πάντως, για τον Παναθηναϊκό της (οικονομικής κυρίως) επιβίωσης αυτό ήταν «διπλό» ψυχολογίας για όλο το τμήμα που βιώνει τις πιο δύσκολες μέρες της ιστορίας του. Γι’ αυτό και πανηγυρίστηκε έντονα από τους νεαρούς ιδιαίτερα παίκτες, που έχουν νιώσει πάρα πολύ μεγάλη πίεση από τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων μηνών.

ΜVP ο Λουντ

Ο Ρόμπιν Λουντ ήταν ο MVP της συνάντησης, όχι μόνο για το γκολ που έβαλε, αλλά διότι ήταν γενικά πολύ δραστήριος. Στη φάση του 19′ οι Πράσινοι κινήθηκαν αστραπιαία και έφτασαν στο γκολ με συνδυασμό Τζανδάρη – Δώνη (πήρε εξαιρετικά από τον Ζίζιτς την κεφαλιά-πάσα προς τον Λουντ), ενώ ο Λουντ πλάσαρε εύκολα τον Μπόζοβιτς.

Εξαιρετικοί ήταν επίσης ο Εργκους Κάτσε (πριν αποχωρήσει αιμόφυρτος προς το τέλος και χρειαστεί να κάνει δύο ράμματα), που κάλυψε πολλούς χώρους και μοίρασε το παιχνίδι, και ο Χρήστος Δώνης που συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Λουντ, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς στο 23′, αλλά ο Ζίζιτς πήρε ρεβάνς για το γκολ και μαζί την μπουκιά από το στόμα του νεαρού άσου του Τριφυλλιού.

«Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα, το ήθελαν πολύ και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Υπήρχε ψυχολογική πίεση, υπήρχε βαθμολογική, αλλά από εδώ και πέρα κοιτάμε με μεγαλύτερη άνεση τα επόμενα παιχνίδια» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Μαρίνος Ουζουνίδης, που ήθελε να πετύχει η ομάδα του το γρήγορο γκολ, ενώ από πλευράς Λάρισας (που θα πρέπει να κάνει restart από το παιχνίδι με τον Πλατανιά την Κυριακή, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο από αυτό το παιχνίδι και μετά) ο τεχνικός της Ηλίας Φυντάνης –ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου –παραδέχθηκε: «Χάσαμε ένα ημίχρονο, καθώς υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ της μεσαίας γραμμής με την επίθεση. Δεν μας πήγαν καλά οι παίκτες της μεσαίας γραμμής. Με την είσοδο του Αγκάνοβιτς πιέσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Ηταν καθαρά ένα άτυχο αποτέλεσμα».

Λάρισα: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (66′ Περόνε), Γκοΐκοβιτς (61′ Γκόλιας), Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (46′ Αγκάνοβιτς), Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης (90’+ Μουνιέ), Κάτσε (87′ Κολοβέτσιος), Κουλιμπαλί, Λουντ, Χατζηγιοβάνης (74′ Στάικος), Δώνης.