Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου μαζί με ΤΑ ΝΕΑ, ο τρίτος τόμος του «Άξιος Εστί», ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο και το περιοδικό Esquire.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφηγείται τη ζωή του και συνθέτει την Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου ο τρίτος τόμος: Zατούνα • Ωρωπός • Παγκόσμια πορεία • Canto General • «Λύση Καραμανλή» • Σέρπικο

«Με το βιβλίο αυτό του Γεώργιου Π. Μαλούχου έγιναν γνωστά γεγονότα, άγνωστα έως τώρα στο κοινό και αποδόθηκαν σωστά κάποιες πτυχές της ζωής μου συκοφαντημένες και διαστρεβλωμένες.»

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφηγείται τη ζωή του και μαζί άγνωστες πτυχές, παρασκήνια και γεγονότα που διαμόρφωσαν την Ελλάδα από τα χρόνια του Μεσοπολέμου, του Βενιζέλου και του Μεταξά μέχρι τις μέρες μας, όπως τα έζησε από το επίκεντρο των συγκρούσεων κοντά σε πλήθος πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Το «Αξιος εστί» του Γεώργιου Π. Μαλούχου εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2004 και για τελευταία, μέχρι σήμερα, το 2010. Και τις δύο φορές εξαντλήθηκε αμέσως. Εκτοτε δεν είναι διαθέσιμο, ενώ η ζήτηση γι’ αυτό, διαρκώς αυξάνεται. Δεν είναι παράλογο. Γιατί στο ίδιο διάστημα ενισχύεται η μοναδική σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με τον ελληνικό λαό. Αυτό είναι αποτέλεσμα σειράς παραγόντων, μεταξύ των οποίων δύο ξεχωρίζουν. Οσο οι δυσκολίες μεγαλώνουν τόσο μεγαλώνει και η ανάγκη των ανθρώπων να πιαστούν από αξίες. Ο άλλος είναι ότι το έργο και η προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη έχουν τέτοια έκταση και βάθος που απαιτούνται χρόνια για να γίνουν κτήμα όλο και πιο πολλών, στις πλήρεις διαστάσεις τους. Και σε αυτή τη διαδικασία το «Αξιος εστί» έχει την τιμή να συμβάλει όχι μόνον επειδή ήταν η μοναδική φορά στην οποία ρίχθηκε φως από τα πρώτα κιόλας, και καθοριστικά χρόνια του Μίκη. Αλλά και επειδή το έργο αυτό είναι ένας συνεχής διάλογος, στον οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης αποδέχεται όλες τις προκλήσεις και ξεκλειδώνει πτυχές που μέχρι πριν δεν είχαν βρει δρόμο προς την επιφάνεια. Εδώ μιλά ο ίδιος ο Μίκης. Οχι άλλοι για αυτόν.

Μαζί, πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία.

Αυτή την εβδομάδα, 24 Φεβρουαρίου 1945, ενα ιστορικό, επετειακό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ», για την προέλαση του Κόκκινου Στρατού στο Ράιχ, σε μεγάλη διάσταση 48 x 34.

Και

ESQUIRE

Το μεγαλύτερο αντρικό περιοδικό στον κόσμο

– Κορυφαίες προσωπικότητες.

– Ανδρική μόδα

– Μαθήματα ζωής που εμπνέουν

– Δώρα για τον άντρα

Σε αυτό το τεύχος, ταξιδεύουμε στο Los Angeles, συναντάμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και καταγράφουμε τη ζωή του εκεί, τις απαιτήσεις της κορυφής, το κόστος της επιτυχίας, και το τι χρειάζεται ένας Ελληνας για να σταθεί στο ίδιο ύψος με τους θρύλους.

Ακόμη, τα πράγματα που κρύβουν το νόημα της νέας χρονιάς και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σου το 2018.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Συνέντευξη με έναν εκ των τριών master chefs.

Γιώργος Πυρπασόπουλος. Συνέντευξη για τα ταξίδια του με μοτοσικλέτα.

A woman we love. Cheek to cheek με τη Δωροθέα Μερκούρη.

Ashley Judd. Συνέντευξη για το σκάνδαλο Weinstein και τον σεξισμό στο Hollywood.

Τα 90ά όσκαρ όπως θα έπρεπε να είναι.

Η τεχνολογία όπως σύντομα θα είναι.

Η ζωή όπως το facebook την κάνει να είναι.

Τα αυτοκίνητα όπως ποτέ δεν ήταν.

Ο άντρας στα καλύτερά του το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ.