Την κάθετη διαφωνία του με την κυβερνητική ρύθμιση που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση εκφράζει ο Δήμος Αθηναίων, μιλώντας για μία ακόμη «κίνηση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση» χωρίς μάλιστα να είναι βέβαιο αν μπορεί να τις υλοποιήσει.

Στηλιτεύει δε το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη και η συνεργασία των Δήμων και ζητά από την ΚΕΔΕ να ασκήσει πιέσεις για την ανάκληση της απόφασης αυτής.

Ωστόσο διαφωνεί και με τον τρόπο αντίδρασης που αποφάσισε η ΚΕΔΕ, προτείνοντας στους Δήμους να κλείσουν του παιδικούς σταθμούς την Τρίτη.

Με τον τρόπο αυτό «αντί να πιεστεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει, καταδικάζονται σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες γονείς» τονίζει ο Δ.Αθηναίων και ξεκαθαρίζει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του, αύριο, Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Η ανακοίνωση του Δ.Αθηναίων

«Η διάταξη της κυβέρνησης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση, αποτελεί μια ακόμη κίνηση υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων από την κυβέρνηση, με παράλληλη αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους δήμους. Σε έναν τομέα μάλιστα, όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, που οι δήμοι διακρίνονται για τις άψογες υπηρεσίες που προσφέρουν σε χιλιάδες οικογένειες.

» Η κυβέρνηση αντί να επιζητήσει τη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής παιδαγωγικής αλλαγής, χωρίς καν να τη φέρει σε δημόσιο διάλογο, ψαλιδίζει μια ακόμη αρμοδιότητα των δήμων. Αντί για αποκέντρωση και συνεργασία, η κυβέρνηση επιλέγει την υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να τις υλοποιήσει.

» Η διοίκηση της ΚΕΔΕ οφείλει να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση, προκειμένου αυτή να ανακαλέσει την απαράδεκτη διάταξη. Αντ' αυτού όμως η ΚΕΔΕ προτείνει στους Δήμους να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς αύριο Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

» Με τον τρόπο αυτό όμως, αντί να πιεστεί η κυβέρνηση να υποχωρήσει, καταδικάζονται σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες γονείς. Ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι οι 75 βρεφονηπιακοί σταθμοί του, την Τρίτη, θα παραμείνουν ανοιχτοί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από