Μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση της Novartis κάνουν τα Παραπολιτικά. Πρόκειται για την άγνωστη κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο η πρώην γραμματέας του Κων. Φρουζή η οποία παραμένει ακόμη και σήμερα στην εταιρεία. Από κάποιους έχει «φωτογραφηθεί» ως η μια από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:

Στις 19/10/2017, στις 14.00, ηµέρα Πέµπτη, την πόρτα της Εισαγγελίας Διαφθοράς πέρασε η 44χρονη Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραµµατέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, γεννηµένη στη Βενεζουέλα, όπως η ίδια δηλώνει. Η γυναίκα αυτή, που είναι και σήµερα υπάλληλος της εταιρείας Novartis, κατέθεσε επωνύµως εκείνη την ηµέρα, ενώ παραµένει άγνωστο πώς και γιατί εκλήθη ως µάρτυρας από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Κατέθεσε µάλιστα στους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη σε µια αδιάφορη κατάθεση και πριν από το ταξίδι των τριών εισαγγελέων στις ΗΠΑ. Όταν ερωτάται λοιπόν να καταθέσει τι γνωρίζει για τις παράνοµες πρακτικές της εταιρείας Novartis σχετικά µε την έγκριση, τιµολόγηση και αποζηµίωση των φαρµάκων της την περίοδο 20072015 και αν γνωρίζει αν η εταιρεία δωροδοκούσε γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν τα σκευάσµατα της ίδιας περιόδου, απαντάει:

 «Από το έτος 2007 είµαι υπάλληλος της εταιρείας Novartis. Μέχρι το τέλος του 2016 ήµουν στο τµήµα Market Access και ειδικότερα γραµµατέας του αντιπροέδρου και επικεφαλής του τµήµατος αυτού, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέµβριο του 2015, οπότε και καταργήθηκε η θέση του αντιπροέδρου και ανέλαβε επικεφαλής του τµήµατος αυτού η κ. Ιωάννα Ρούµπου.


Η ερώτηση


Σε ερώτηση που της έκαναν «γνωρίζετε αν ο Κωνσταντίνος Φρουζής προέβαινε σε παράνομες πρακτικές με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας», η απάντηση ήταν: «Δεν θυμάμαι να έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό».

Η γραµµατέας, η οποία σήµερα θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, παρέµεινε την Τρίτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί 2,5 ώρες, παρότι η κατάθεσή της είναι µόλις µία δακτυλογραφηµένη σελίδα. Κανένας δεν γνωρίζει µε ασφάλεια αν η συγκεκριµένη είναι µία από τους προστατευόµενους µάρτυρες ή αν στο πλαίσιο µιας άλλης διαδικασίας έχει δώσει στοιχεία από το περίφηµο ηλεκτρονικό αρχείο του Κ. Φρουζή, το οποίο, όπως η οικογένεια Φρουζή την κατηγορεί, πήρε µαζί µε το λάπτοπ του άλλοτε αφεντικού της και πολύ στενού συνεργάτη της. Η παραµονή της στον Εισαγγελέα της έδωσε έναν βέβαιο λόγο για να αναβληθεί η δίκη στο Πρωτοδικείο, την οποία προκάλεσε ο υιός Φρουζή, επικαλούµενος ότι του αφαιρέθηκε το λάπτοπ και τα προσωπικά του στοιχεία και δεν του επιστράφηκαν.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από