Οι φήμες και οι ιστορίες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, όμως πλέον έχουμε για πρώτη φορά μια παραδοχή ότι κάποιος που συνδέεται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ πλήρωσε χρήματα σε πορνοστάρ. Ο Μάικλ Κοέν, δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 130.000 δολάρια την πρωταγωνίστρια ταινιών για ενηλίκους Στόρμι Ντάνιελς, η οποία το 2006 είχε δηλώσει πως διατηρούσε σχέση με τον νεοϋορκέζο μεγιστάνα. Λίγες ώρες μετά την παραδοχή του Κοέν, εκπρόσωπος της πορνοστάρ ανακοίνωσε πως πλέον, μια και έγινε γνωστή η συμφωνία, η πελάτισσά του είναι ελεύθερη να πει τα πάντα για την σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και θα το κάνει σύντομα – προφανώς δημιουργώντας προβλήματα στο Λευκό Οίκο.

Ο Κοέν, που είναι δικηγόρος του Τραμπ εδώ και χρόνια, δήλωσε στους «Financial Times» ότι χρησιμοποίησε δικά του χρήματα για να πληρώσει την την 38χρονη Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ. Πρόσθεσε ότι επρόκειτο για «προσωπική συναλλαγή» καθώς όπως ισχυρίζεται, ο Τραμπ δεν διατηρούσε σεξουαλική σχέση με την γυναίκα. Ομως η δήλωσή του είναι η πρώτη παραδοχή που έχει γίνει από το προεδρικό περιβάλλον πως έχουν πληρωθεί χρήματα στην Κλίφορντ, η οποία έχει δώσει πολλές και λεπτομερείς περιγραφές για τις συνευρέσεις της με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφημερίδα «Wall Street Journal» είχε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα πως ο Κοέν πλήρωσε μυστικά την πορνοστάρ στο πλαίσιο συμφωνίας που της απαγόρευε να συζητά για τη σχέση της με τον Τραμπ, η οποία είχε ξεκινήσει το 2006, λίγο καιρό αφότου η τελευταία σύζυγός του Μελάνια είχε γεννήσει τον γιο τους Μπάρον. Εκτοτε, σε τηλεοπτικές της εμφανίσεις η Κλίφορντ μιλά σαν να διαψεύδει τη σχέση, όμως αφήνει να εννοηθεί πως όλα όσα είχε δηλώσει για τις συναντήσεις της με τον Τραμπ έχουν πραγματικά συμβεί. «Σε προσωπική συναλλαγή το 2016, χρησιμοποίησα προσωπικά μου χρήματα για να πληρώσω 130.000 δολάρια την κ. Στέφανι Κλίφορντ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κοέν, διευκρινίζοντας ότι η πληρωμή αυτή δεν είχε σχέση με οποιαδήποτε δραστηριότητα, επαγγελματική ή πολιτική, του Τραμπ.

Η πληρωμή θεωρείται ότι έγινε αφότου η Κλίφορντ άρχισε διαπραγματεύσεις με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC προκειμένου να εμφανισθεί σε κάποια εκπομπή και να συζητήσει για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τότε ήταν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ. Ηταν η περίοδος της προεκλογικής εκστρατείας κατά την οποία ο Τραμπ δεχόταν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πολλές γυναίκες. Μάλιστα δεχόταν και έντονη κριτική επειδή είχε δημοσιοποιηθεί λίγο καιρό πριν ένα βίντεο της εκπομπής «Access Hollywood» στο οποίο μιλούσε πολύ υποτιμητικά για τις γυναίκες.

Η παραδοχή του Μάικλ Κοέν έρχεται τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να εξηγήσει τις συνθήκες γύρω από την αποχώρηση του διευθυντή προσωπικού Ρομπ Πόρτερ, αφότου δύο πρώην σύζυγοί του τον κατήγγειλαν δημόσια για ενδοοικογενειακή βία –σωματική και ψυχολογική. Η μια εξ αυτών, η Κόλμπι Χόλντερνες, δήλωσε στην «Daily Mail» ότι ο άνδρας της είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει και την είχε γρονθοκοπήσει κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ενώ έδωσε στην εφημερίδα δύο φωτογραφίες που την εικονίζουν με μαυρισμένο μάτι, αποτέλεσμα μιας γροθιάς του Πόρτερ. Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή είχε αρχικά υπερασπισθεί τον Πόρτερ και αυτό διότι έγινε γνωστό πως το FBI είχε ενημερώσει στελέχη του Λευκού Οίκου για τις υποθέσεις οικογενειακής βίας καιρό πριν.