Η χθεσινή κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου δεν έβγαλε ντέρμπι, καθώς η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα, με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στο ΑEL FC Arena και ο ΠΑΟΚ τον Πανιώνιο, με το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη. Οι ημερομηνίες των αγώνων είναι οι 27-28/2 ή 1/3, με τις ρεβάνς να διεξάγονται μεταξύ 17-19/4.

Οπως γίνεται αντιληπτό, οι πιθανότητες επανάληψης του περσινού τελικού μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι αρκετές, με το εν λόγω ζήτημα να φέρνει μάλιστα και τις δύο πλευρές από τώρα σε κόντρα. Η πλευρά του ΠΑΟΚ, διά του εκπροσώπου του Δημοκράτη Παπαδόπουλου, έθεσε ζήτημα έδρας για τον τελικό κατά τη χθεσινή κλήρωση, εκφράζοντας ενστάσεις για το ΟΑΚΑ. Οπου σε μια πιθανή αναμέτρηση της Ενωσης με τους Θεσσαλονικείς οι Κιτρινόμαυροι θα αγωνίζονται ουσιαστικά… εντός έδρας, όπως υποστήριξε η πλευρά των Ασπρόμαυρων.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της ΑΕΚ, που εξασφάλισε μέσω του προέδρου της ΕΠΟ τη διαβεβαίωση ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, όπως προβλέπει και η προκήρυξη. Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε το πρωί ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Μέλο Περέιρα για ζητήματα διαιτησίας (η ΑΕΚ εξέφρασε παράπονα για κάποια φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες αγωνιστικές, ζητώντας δράση από πλευράς ΚΕΔ για να μην επαναληφθούν στο υπόλοιπο της σεζόν), ο ισχυρός άνδρας της Ενωσης είχε τετ α τετ και με τον Βαγγέλη Γραμμένο. Οπου ξεκαθαρίστηκε από μεριά της ΕΠΟ ότι ο φετινός τελικός θα γίνει στο Στάδιο, όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι. Κάτι που αποκάλυψε ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά την αποχώρησή του από την Ομοσπονδία σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους.

Λίγο αργότερα, ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι είναι σύμφωνος με τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ. Ακόμα κι αν οι αντίπαλοι θα είναι οι ίδιοι με πέρυσι. Με την έδρα του τελικού να κλειδώνει έτσι από χθες και πλέον να αναμένονται οι διεκδικητές, οι οποίοι θα προκύψουν από τις τέσσερις αναμετρήσεις που έρχονται το προσεχές διάστημα.